LAS

Jag är visserligen socialist, men detta till trots kan jag se begränsningarna eller om ni så vill nackdelarna med dagens utformning av LAS.

Problemet med LAS är att det inte alltid är den mest kompetente, den mest arbetsvillige eller om ni så vill den som utför arbetet bäst som får behålla jobbet vid neddragningar. Bakom detta skydd så kan folk med lång arbetstid inom företaget dölja sig med bristande motivation, bristande kompetens (de hänger inte med) eller på ren svenska lathet. You name it.

Vill jag därmed ta bort eller dramatiskt förändra LAS. Nej, det vill jag inte. LAS är även ett skydd mot arbetsgivaren så att man inte kan avskeda eller friställa folk på helt ogrundade incitament.  Den skyddar ju tillsammans med arbetsrättet, arbetstagaren vid sjukdom, barnledighet och andra rättigheter som vi arbetare har förhandlat oss fram till under åren.

Dock tycker jag att LAS borde kompletteras med en rad rättigheter för arbetsgivaren att förhandla fram undantag vid friställningar så att han kan plocka ut det bästa teamet utifrån just kompetens och arbetsinsats.

LAS skall inte vara ett kvoteringssystem där den som jobbat längst tid skall skyddas från omdömen som kompetens och arbetsförmåga. Jag vill inte ha ett samhälle där man kan bli avskedad pga sjukdom eller annan laglig frånvaro. Men jag vill heller inte att vi dödar den svenska arbetsmarknaden genom att exv människor som helt slutar ta till sig ny teknik eller som helt enkelt tröttnat på att arbeta får vara kvar framför nya hungriga medarbetare som snabb lär sig ny teknik och som är hungriga på att arbeta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0