Thailand - Lite bilder

Har kommer lite bilder.....publicerar dem forst sa att Gabba kommer at dem och kommenterar bilderna sedan.

Gabba och jag gjor oss iordning.
Vi ar redo - med vinterklader - att lamna Karlskrona for Stockholm (Arlanda)

image8
Gabba packar in det sista i bilen innan vi kor ivag
image9
Gabba och jag fular oss pa planet.....
image10
Gabba framfor vart forsta hotellrum i Karon Beach
image11
Poolen vid hotellet

Nedan:
1) Gabba pa Surrat Thani train station
2) Var sov/liggvagn
3) Hotellrummet i Bankok - New Siam II
4) Backpacker-haket pa Khao San Road
   

image15
Taxibildekal
image17
Khao San Road - backpackergatan nr 1 i Bangkok. Billiga hotell, rattor och kackelackor, nattliv och massor med folk. En atmosfar utover det mesta. Som karlskronit sa kandes det lite som att ga pa lovmarknaden gang pa gang pa gang....hahaha
image18
Lite suddig bild, men ni ser ialla fall var packning, Gabbas ryggsack saknas dock....den ar som min lila, dock ngt mindre....i den grona pasen lade vi sadant som inte fick plats...bla mammas kuddoverdrag som jag kopt till henne i fodelsepresent....
image19
Bussen fran Surat Thami till Khao Lak - som ocksa gar vidare till Phuket.
image20
Dorren in till var "svit" i Khao Lak....den ar verkligen mysig, fler bilder fran den en annan gang.....

Thailand - Bangkok III

Efter internetcafeet sa gick vi till andra sidan stora gatan (var hotellgata, men andra sidan stora vagen) och dar letade vi efter ett linne som vi sett tidigare samma dag, med Singha market pa. Vi gillar ju olen sa jag ville ha ett linne. Tyvarr hade de stangt "butiken"  sa vi gick till Khao San Road. Dar hittade jag en t-shirt med Khao San Road pa brostet, vi hittade aven linnet med Singha pa, tyvarr rod, men det funkar for mig....colour nr 2 in my book...hehe.

image1


Kopte aven en liten buddha-statyett, thai-style. Den var fin. Dock kunde inte gumman jag prutade med rakna.....Jag ville ge 280 bath och hon tjatade om 290 (< 60 kronor) Jag gav henne 500 bath (hade inte mindre) och fick tillbaka 220. Mao antingen kunde hon inte rakna eller sa hade hon inte ratt vaxel....ibland har man tur, hehe.

Precis nar vi bestamt att vi skulle ga hem sa traffade vi pa Ken (fran fredagen och hans bror Kiarush. Trevlig, men lite stel yngre man. Han hade precis kommit fran flygplatsen, enbart lamnat in sina grejor pa sitt hotell och gett sig ut i vimlet pa gatan. Vi gick bort till en restaurang....okand for oss alla. Vi tog ol (tva stora var) och de at ngn thalandsk raksallad (stark). Vi hade trevligt, Ken ar sa otroligt rolig, vi skrattar sa att vi ramlar av stolen (bokstavligt) varje gang vi traffar honom. De ville ga pa klubb, men jag hade ingen lust och Gabba ville inte heller, sa vi gick hem. Ville upp ratt tidigt dagen efter da vi skulle packa alla prylar och checka ut fran hotellet innan elva !!!!!!!!!

Vi  pratade om lite djupare saker nar vi  kom hem och vi hade en liten konflikt....det tog anda till morgonen innan vi lost ut alla knutar. Vi brakade inte eller sa, men vi var lite osakra pa hur vi skulle forhalla oss till en viss handelse. Troligtvis forstorade vi upp allting ur sitt sammanhang och det paverkade oss negativt. MEN vi loste upp knutarna pa morgonen. Tyvarr sa innebar detta att Gabbas somn paverkades sa hon var lite trott idag.

image5

Dagen borjade som sagt med packa, checka ut och lagga in bagaget i forvaringen. 5 vaskor allt som allt. Efter detta kakade vi frukost pa stamstallet, dvs hotellet langre ner pa gatan. Same O same O. Efter frukost gick vi och tog en tuk-tuk ner till floden. Vi ville aka en flodbat och se staden fran vattnet. Tuk-tuk foraren ville ha 20 bath och det var ju ok, han tipsade oss om en kille som tog 1000 bath for tva personer, inte billigt, men inte det dyraste jag hort.......priset vi horde dagen innan var 800-850/person......sa lite billigare ;-)

Packade tyvarr inte ner usb-kabeln i min midjevaska annars kunde ni fatt se mer bilder. Turen skulle ta 60 minuter, men tog val bara 50 minuter, men den var vard varenda krona....Gabba uppskattade den jattemkt. Bla matade vi stora flodmalar pa ett stalle med brod som vi fick kopa av en tant pa en pir....riktig turistfalla, men roligt sa vi tyckte det var ok.

Nar vi kom tillbaka till piren (samma stalle) sa tog vi en taxi for 50 bath, tillbaka till Khao San Road. Till saken hor oxa att det var otroligt mkt forsaljare precis vid  piren (turistfalla som sagt) de var otroligt paflugna och stoppade upp allt de ville salja i ansiktet pa dig. Inte ens om jag ville kopa ngt sa s kulle jag gora det av dem. Vagrar kopa ngt av otroligt otrevliga manniskor....kultur eller inte...sa gor man inte.....Tur att inte alla Thailandare ar lika otrevliga. De flesta ar faktiskt helt underbara....

Nar vi kom tillbaka sa vi att vi skulle satta oss ner och ta en ol och lite vatten samt spela lite kort for att fordriva tiden. Dock hann vi inte spela sa mkt innan Ken och hans bror (dock lite senare....) kom till samma stalle.

image3
Har ser ni stolar och bord fran backpacker stallet dar vi satt och drack ol. Det var ju backpackerhotellet dar vi varit pa fredagen. Dvs Gabab och Eas stamhak......sunkigt, men helt ok om du slipper bo dar....det hade jag aldrig pallat.....hela korridoren stank av urin och det var rattor och kackerlackor lite var stans...iough.
image4

 Vi skrattade och hade roligt och delade erfarenheter fran Bangkok och taghistorier.....De skulle aka till Kao Samuoi, brodern ville snorkla och dar ar ju valdigt fint....vi skall ju vidare till Kao Lak, mest for att se Tsunami-effekterna, typ batarna och forstorelsen som ar kvar.....(pa bilden ser ni mig till vanster - nar jag visar upp de otroligt thailandska kuddvaren som jag kopte till min mor....hon gillar sana dar turistprylar....sa jag tyckte det var en god ide)
image6
Ken och jag ser otroligt glada och lyckliga ut....;-) jag sitter och vantar pa ett trick Ken skall visa och Ken haller, som ni sakert kan rakna ut, pa att blanda kortleken som han skall anvanda till triket.

Nu sitter vi och bloggar, sedan drar vi till Burger King.....langtar efter deras burgare...har ju faktiskt levt pa thaimat i tre dagar nu om man bortser fran frukosten

Thailand - Bangkok II

Efter frukost skulle vi ta en liten flodtur och tankte val hamna nagonstans i narheten av Chinatown, da Gabba ville shoppa lite Hello kitty prylar dar. Vi tog en tuk-tuk dit och blev avslappta dar vi trodde att flodbatsstallet var. Dock blev vi uppsnappade av en typ som sade sig vara larare vid en skola som lag strax bredvid. Gubben var snall, tyckte vi forst. Han berattade att det var nagan form av chinesisk hogtid och att vi inte kunde aka dit innan kl 16, klockan var bara 14 sa han rekommenderade oss att kolla pa ett buddatempel forst och sedan ta en tuk-tuk till chinatown. Han tyckte vi betalat for mkt (50 baht) for trippen fran hotellgatan. Vi fick tips om att inte betala mer an 10 bath denna dagen da det var en speciell dag da tuk-tuk forarna fick betalt av regeringen for att det var en speciell holiday och de fick bensinpengar.

Gud vad vi blev lurade......vi viste det igentligen men men det ar nyttigt med erfarenheter i verkligheten, inte bara det man laser i bocker eller tidningar.

Vi fick aka till ett buddist tempel, dock INTE med fototillstand och dessutom var det nagon form av munkundervisning sa vi fick inte ga overallt. Men men det var intressant och treviligt och vi njot av den stunden vi fick, rofullt och bra.

Sedan gick farden vidare till en factory shop...."a fucking joke" har kommer vi i linne och shorts samt strandskor (dock inte flip-flops) och blir inslangda i en kostymbutik......kopte dock en 100% sidenslips for 600 Bath, han ville dock ha 1000Bath sa det var val ok, han pastod att andra slipsar i shopcenter osv inte var 100% akta....sa vi far val hoppas att det ar sa HAHAHA

Efter det sade vi att vi andrat oss och ville till Siam Square istallet for China town....han ville da stanna pa ytterligare ett stalle, for att Siam square lag utanfor hans distrikt, han sade att vi inte behovde kopa ngt och det gick vi med pa....vi tittade faktistk pa grejerna da det var snyggt, men det fanns inga ringar UTAN stenar sa vi ville inte ha. Kopmannen, en mkt proper herre i kostym och slips - dock med en valdigt lang nagel pa lillfingret, var mkt forstaende och tyckte att det var ok.

Vi blev avslappta vid Siam Square och MBK vilket var en stor supermarket med allt mojligt, dvs allt fran killprylar som knivar, ficklampor, videokameror och stora tvaapparater till sma snidade elefanter och buddhastatyer och sidentyger....det fanns tom mobler.

Kopte faktiskt en hel del saker. 18 spel till moria pa ett sorts minneskort. Kostade typ 600 kronor dvs 3500 baht, de sade att det skulle funka och jag far hoppas det, annars blir det UNA-bomb nasta gang vi aker ner hahahah.

Kopte dessutom en adapter for svensk-thalandsk el, ett las till vaskan och en ficklammpa med halogenlampor....men men, det stora inkopet var en videokamera, en JVC med harddiskinspelning, WOW, 2200 kronor. Det ar typ halften av vad det kostar i sverige, i alla fall dar jag kollat. Jag ar iofs inte den mest hangivna priskollaren, men jag vet att en minidvd0-videokamera kostar fran typ 2000 och upp till 2900. Har inte hittat en hdd-kamera for under 3500-4000 kron or.

Gabba var trott efter allt shoppande sa vi akte hem...vi tog en taxi da allt tuk-tukande hade paverkat hennes astma.

Vi kom hem och vilade en stund. Tyvarr blev klockan ratt mkt innan vi kom pa att vi var hungriga. Vi gick inte ut fran hotellet forran klockan var halv elva. Vi gick till samma restaurang som kvallen innan. Jag at Pad Tam (tror jag det kallas---thalandska nudlar med squids och gronsaker, tyvarr var det jordnotter i vilket inte gabba tal.....
Vi avslutade kvallen med att jag tog en akta thai-massage, medans Gabba bloggade (och tog en large Singha beer, visade det sig ;-) ) Massagen var helt underbar....hade haft ont i landryggen hela dagen och var faktiskt lite radd for att det skulle gora ont, men det var helt fantastiskt....visserligen gjorde det tidvis valdigt ont, men avslappningen och det skona kanslan efterat ar obeskrivlig...

Massagen borjade med att man fick ta av sig skorna - de tvagade fotterna med tval och vatten och skjolde av med rikligt med vatten fran ett stort kar mha en skopa. Sedan fick man ga en trappa upp, man fick ett par stora bahamasshort. Man fick ta av sig alla klader (utom kallingarna som jag beholl - hehe) och ta pa sig shortsen, bakom ett skynke. Sedan lade man sig pa en madrass med en kudde under huvudet. Behandlingen borjade med fotterna och fortsatte enda upp till hjassan. Den holl pa i 60 minuter och var helt underbar. Vissa delar var lite otacka, vissa delar gjorde lite ont (utsida lar och nacken samt sidan pa ryggen vid njurarna. Men resten var helt underbar och jag fick kampa for att inte somna.

Efter massagen sa hittade jag Gabba utanfor Internetcafeet (samma vi sitter pa nu - tva kronor for 15 minuter) Vi skulle ga hem, men nar vi k om ut pa var hotellgata sa sag vi tva elefanter (jag lovar bilder kommer senare) och vi fick kopa en pase frukt for hundra bath och fick ta sa mkt bilder vi ville, vi tog fyra st och sedan matade vi elefanterna med frukten.

JAG VET ATT VI UTNYTTJADE ELEFANTERNA, men vi gav dem ialla fall mat OCH vi kelade med dem OCH vi gjorde ingenting med dem som de INTE skulle uppskatta. En liten trost i sammanhanget, men det enda som ett INTE deltagande hade lett till var att ngn annan gjort samma sak.....

Efter det gick vi hem och somnade sott.....hmmm, ja ni fattar val.....

Vi vaknade dagen efter ca kl 9, gick ner och at frukost, samma stalle samma frukost.....international, but what.....vagrar ata thai-frukost, sa ar det bara ...

Efter frukost sa gick vi tillbaka till hotellet och slappade, visst sloseri med tid, men idag var det jattevarmt....ingen var ute och alla thai-folk sov pa gatan eller var hemma...bara dumma vastlanningar som ar ute i solen haha.

Efter siestan (guess what we did more - kap un ka) akte vi till chinatown, for sakerhets skull sa akte vi taxi - 100 bath, utan stopp hehe
Val dar sa blev jag lite orolig, standen vi kom till forst borjade stanga....jag fick lite mental panik, jag hade lovat Gabba en dag som vi skulle agna at bara hennes intressen, dvs brevpapper och hello-kittyprylar som hon koper in i Thailand och Asien och sedan saljer pa Tradera......lite illa om allt stanger precis nar vi k ommer dit....

Dock sa hittade vi stallet hon letat efter 5 vaningar med bara pennor och brevpapper och liknande....hon kopte en hel pase med prylar for 1700 Bath, det ar drygt 300 kronor. Hon blev lycklig och det gjorde mig lycklig......

Vi akte hem och blev slappte pa fel sida Khao San Road. Vi trodde vi gick vilse, men lyckades ta oss in pa ratt sidogata som ledde till vart hotell, hehe. Vi vilade en stund, Gabba gick igenom sina inkop och jag stallde in datum och tid pa videokameran. Provfilmade lite och resultatet blev lyckat.

Nu har vi atit, jag en thairatt, stark som fan, och gabba spaghetti carbonara....hon drack cola light och jag tva singha med thai-whiskey. Den var faktistk godare an jag trott, lite sot....men god. Nu sitter vi pa Internetkafeet och har kop varsin stor ol. Gabba singha, och jag leo, aven om jag bestallde Chang. Jag kopte dessutom en Che-duk.....

Vi ses en annan gang

Thailand- tagresa och Bangkok

Tagresan var ratt haftig. Den var ungefar en timme forsenad fran var station (Surrat Thami) men det var ok. Vi blev anvisad plats pa perrongen av en hangiven sakerhetsvakt.....dock visade det sig att det var helt fel sida av perrongen.....hehe, han skrattade lite forlaget nar taget kom in, men det var sa oskyldigt sa vi tyckte bara det var roligt.

Hehe, glomde att skriva en sak som hande pa perrongen. Det var en nagot aldre munk som tyckte (tror vi) att Gabba var valdigt sot, han log at henne hela tiden och hon upppfattade det som flort (tror jag?) Han var i vilket fall valdigt trevlig och log hela tiden. Pratade forstass ingen engelska och sa, men var som sagt trevlig.

Vi hade sovplats i en 2:klassvagn och det visade sig att det var helt ok. Vi hade overbaddar mitt emot varandra och en nagot trott och forvirrad konduktor (de hade en per vagn) tog emot oss och kollade sa att vi kom pa ratt plats. Han tittade konstigt pa oss da vi inte gick och lade oss med en gang. Vi satt och pratade (valdigt lagt) och lade oss sedan for att slamma (Gabba) och skriva resedagbok (jag) . Vi klamde ett par singha oxa... som vi kopt pa stationen.

Dagen efter vaknade vi vid 8-9 tiden och var val inte helt utvilade. Vaknade tusen ganger pa natten och Gabba hade nog sovit annu mindre. Jag var mest orolig for att min ryggsack skulle ramla ned.....den stod langst ut och jag hade annat innanfor som jag var radd om.....kunde ju ha lagt den med det andra bagaget men det var ont om plats dar och jag ville inte stora de som sov....Gabbas ryggsack ar ju lite mindre an min sa hon hade ju inte samma problem....till saken hor att jag har en lasbar vaska (liten) dar jag har alla vardesaker....blir lite lattare att halla reda pa sakerna. A andra sidan, blir man av med den sa blir man av med allt, hehe.

Vi fick frukost (hm 240 bath....valdigt billigt. Det var ngn internationell/amerikansk frukost, med stekt agg, skinka och rostat brod, ngn stekt korv......gott, kaffe och juice till.

Vi var inte framme i Bangkok forran 12-tiden. Vi tog en tuktuk for 150 Bath till Koh San Road....vi ville inte bo dar, men hotellet vi skulle testa lag pa andra sidan. Vi hittade inget rum dar, men fick tips om ett annat hotell. Helt underbart rum, dubbelsang, toa, dush och AC.

Forklaring: Vi behover igentligen inte AC, men eftersom bade Gabba och jag har sovit daligt, tidvis, de senaste natterna sa skulle inte varme och vi pratar kvavande varme, gora saken battre....

Vi shoppade lite pa gatan dar vi bodde, typ thalandsguide, darefter kakade vi pa Koh San Road (backpackergata)

Eftermiddagen och kvallen avslutades pa ett backpackerhak som lag lite avsides och var en oas (sunkig sadan, men j-vligt trevlig) i kvarteren bakom gatan. Vi tog varsin singah (stor) och borjade till slut att prata med en kille fran Holland (han var halvpersisk). Gabba tog kontakt med honom (eller bada?). Det borjade med katter som tiggde mat av honom. Det visade sig att han brukade ge dem skinkan han fick till frukosten. Han foljer namligen Atkinsdieten och ater aldrig protein och kolhydrater samtidigt. Han var jattetravlig och vi delade middag och drinkar med honom.....han dricker namligen inte ol nar han foljer diet, daremot whilskey och whikskeydrinkar hehe.

Till slut fick jag tyvarr ont i huvudet sa vi gick hem....Gabba ar sa gullig.....vi at bananpankaka pa vagen hem och njot av tillvaron...vi hamtade var tvatt - som vi lamnat in pa express och skulle hamtat vid 18 hehe - och kopte vatten av varldens underbaraste lilla thai-tant. Thailandarna ar verkligen ett gastfritt och vanligt folk. Visst, de gor allt for att tjana pengar pa dig. MEN det gor det oftast pa ett trevligt satt och med glimten i ogat. Finns ju givetvis undantag (las exv kostymforsaljare hehe).

Hotellrummet var underbart, vi kom till ro (!!!!!!!!) och sov ganska skont, tyvarr sa vaknade Gabba vid 3 - 3.30 tiden och kunde inte somna om. Jag hade sjalv vaknat till ett par ganger, men jag somnar ju om sa fort sa jag marker det aldrig sjalv (nastan) vaknade dock och upptackte att Gabba var vaken. Hon fragade mig om det var ok att hon gick ut en runda. Hon hade varit vaken en dryg halvtimme (tror jag) och pallade inte ligga dar somnlos langre. Jag ville igentligen inte slappa ivag henne sjalv och fragade om jag skulle folja med.......dock kanner jag inte att jag kan bestamma over henne - har aldrig varit mkt for att forbjuda NAGON som ar med mig att gora saker. Hon ville ga sjalv for att jag skulle fa sova och jag lat henne ga. Kunde dock inte somna da jag oroade mig for att det skulle handa ngt.....somnade strax innan (max 30 min) hon kom hem..... Vi lade oss dock och kunde somna om bada tva (tror jag hehe)

Vi vaknade valdigt sent och gick och at frukost pa ett trevligt hotell pa gatan vi bodde. Vet att man skall testa thai-mat nar man ar dar, men halla, ni far mig aldrig att ata RIS till frukost.....hur mkt jag an kommer att vara har.....darefter gick vi hit och nu skall vart aventyr fortsatta.


Thaland - ditresa och forsta tva natterna

Ah vad haftigt sager jag bara (ursakta spraket men aa ae och oo finns inte i Thailand)

Var resa borjade redan i Tisdags da vi lamnade Karlskrona redan pa  morgonen (ca kl 8.20 give or take a couple of minutes) Vi akte lite tidigare an planerat da vi skulle aka till Gabbas pappa pa en snabbvisit. Efter en grotfrukost sa gav vi oss ivag. Vi akte upp till oskarshamn dar vi stannade till for att ata tidig lunch. Vi at medhavda rester + tva koppar kaffe och en cola som vi delade kamratligt pa. Jag tog dessutom en nachoburare da vi stannade pa macdonalds. Vi akte vidare och stannade sedan bara till nagra minuter i Ringarum for att ga pa toa och Gabba ville ta en cigg.

Vi akte nu anda till Jakobsberg, nordvast om stockholm, for att halsa pa Gabbas pappa. Han var otroligt gastvanlig och bjod oss pa lunch/middag, da han tyckte att han fatt for lite tid for att laga till nagat hemma. Vi hade valdigt trevligt men var tvugna att aka darifran for att hinna med fluget. Vi skulle ju parkera bilen pa langtidsparkeringen och ta oss darifran till incheckningen.

Det var kallt pa Arlanda, sno som lag decimetertjock pa marken. Jag hade packat ner min langarmade troja langs ner i ryggsacken och ville inte slapa pa en massa klader i onodan. Gick mao i t-shirt och adidasbyxor (tunna) mellan bilen och bussen till flygplatsen (kallt), plus att vi fick vanta pa bussen i ca 8 minuter da den gick precis nar vi kom fram till parkeringen, hahahah maximal otur, men samtidigt j-vligt roligt. Ett minne vi kommer att skratta at i framtiden (tror jag, hahaha)

Incheckningen av bagaget gick bra, vi kom fram till disken direkt, vi gick fram till superiordisken (jag sag aldrig detta) och hon tyckte val synd om oss for hon tyckte att hon kunde ta varat bagage anda....det var ju ingen ko hos henne.

Sedan var det sakerhetskontroll, man fick lagga alla vatskor som man skulle ha med i en plastpase som var en liter stor, man fick ha max en dl vatska av varje sort med sig. Jag hade dock bara tandkram med mig, nessesaren  lag i det incheckade bagaget (hehe). Darefter fick man lagga pasen och resten av handbagaget + alla metallforemal i en stor plastback som sedan rontgades. Sjalv fick man ga igenom en metalldetektor. Darefter var man inne i sjalva taxfreeomradet.

Darinne gick runt och tittade lite. Olen i baren var svindyr, 47 kr for en starkol pa burk, sa vi gick in pa taxfreeshoppen och handlade ett sexpack + en halvliter JD som vi tog med pa flyget. Efter ett tag trottnade vi pa butikerna och gick till incheckningen. Den gaten vi skulle med var lite speciell (18). Man fick forst ga igenom en passkontroll till ett vantrum for gate 16-18. Dar fick man vanta tills den riktiga gaten oppnade, dar drack vi var forsta semesterol pa var forsta karlekssemester. Forhoppningsvis (kanner jag nu) blir det manga fler. Detta var kanske var minibrollopsresa......(just kidding) Nar gaten (18) oppnade sa gick vi in dit, for att komma till ytterligare ett vantrum, dock utan den bar som fanns i den forsta....;-) , dar blev vi sittande ett tag. Till slut borjade dom ropa upp att vi skulle ga ombord. Dock bara ett antal rader i taget, de borjade langst bak i planet + barnfamiljer (sma barn). Vi satt i mitten, precis bakom superiorklass (mellanting mellan buissniss och first). Det var en kandis med pa planet - Ernst Billgren, konstnaren och tennisspelaren (hehe). Jag tycker inte det ar ngt speciellt med honom eller andra kandisar for den delen, jag brukar dock notera de jag kanner igen. Det ar kul att se om de motsvarar vad man tror nar man ser dem pa tv.

Pa planet sa satte vi oss och invantade start. Man fick ju inte ga runt eller lyssna pa mp3-spelare under start och landning. Vi bestallde in tva hundralappar, vilket innebar tva 5 cl flaskor med apertif och avec, dessutom en flaska vin (18 cl). Maten bestod av skagenrora (utan brod) samt pepparbiff med bearnesesas samt stekt potatis med gronsaker. Dessutom fick man en chokladkaka (mjuk) till kaffet som serverades strax efter maten. Filmerna pa planet  var Shrek 3 for barnet, ngn komedi med Hugh Grant, samt en jattebra film, Illussionisten med Edvard Norton (en utav mina favvisskadisar). Tyvarr sa visade de inte den sista filmen forran under frukostlunchen (ca 2 timmar och 40 min innan landning) vilket innebar att folk inte satt stilla pa sina platser. Vi hade sidoplatser (tvasitsigt, vilket ju var bra) vilket innebar att manga manniskor stod i vagen nar de skulle at sina handbagage pa hatthyllan, sa man sag inte mkt av filmen, men tillrackligt for att bestamma att vi skulle hyra den nar vi kom hem. Flyget tog 9 timmar och 45 minuter vilket var betydligt mindre an vi trott. Vi fick dock forklaringen att vi hade en massa medvind och att vi tjanat minst en timme pa detta, vilket oxa ar mindre an jag trott.

Pa phukets flygplats (som jag inte kommer ihag vad den heter) sa var det tvart om, dvs forst passkontroll ( de ville se pass, boardingkort och biljett samt ett inrese och avresedokument. Man fick dokumentet fast vid passet samt tva stamplar - varav en var ett visum) darefter bagageuthamtning.

Darefter kom kulturkrocken, jag blev overfallen av taxichaufforer som ville ha med mig/oss pa en tur.....jag lat dock Gabba skota snacket och vi fick tag i en taxi till Karon for ca 650 bath, vilket motsvarar ca 130 svenska kronor. Resan varade i ca 1,5 timmar och var lite speciell i sig, han stannade till vid ngn form av turistbokningsstalle dar hans syster (?) ville fraga pa vilket hotell vi skulle bo pa. Gabba kunde inte riktigt namnet och da ville hon hjalpa oss att boka da hon fick reda pa att vi inte bokat. Dock tackade vi artigt for hjalpen, men tackade nej. Mannen korde oss sedan ner till Karon och Golden Sand In hotell. Dar fick vi en superior-svit som kostade 2300 bath, vilket motsvarar 460 kronor. Det ar lite dyrt, men det var det vart for att fa sova skont forsta natten. Min natt pa planet var inte den skonaste, trots att Gabba gjorde allt for att jag skulle ha det bekvamt. Stolarna var dock lite for tranga och jag mycket for lang ;-)

Vi gick en runda pa Karons huvudgata, jag kopte ett par sandaler for 70 kronor (350 bath). Det var skont for jag hade bara nike-dojjor och gympaskor (adidas) med mig, vilket var j-vligt varmt bade med och utan strumpor (vilket jag inte haft sedan dess hehe). Inkopet avslutades i en hotellbar dar vi slukade varsin Singha (thai-ol), mkt svalkande och gott. Vi gick sedan till en marknad (som vi blev rekommenderad av en bargast) for att kolla lite, dar hittade jag (vi) ett stand dar jag kopte tva badbyxor/shorts for 100 kronor (500 baht) - billigt, fuskdiesel, men anda. Vi avslutade rundan med varsin macka och singha pa en dansk smorgasbar.

Vi gick till poolomradet pa hotellet for att svalka oss i varmen. Tyvarr sa skar jag mig  pa ena foten. Dock ett litet sar - det kanns ingenting, men det ar typiskt mig att raka ut for  ngt sadant - forsta dagen....hmmm, Gabba fick ngt liknande pa tan.

Sedan gick vi till rummet (tva rums hus) Jag vilade lite -  pa Gabbas rekommendation, hon tyckte jag sag trott ut. Sov ca en halvtimma, varav Gabba var borta en kvart. Hon gick till receptionen och tog givetvis nyckeln med sig, varav strommen och framforallt ACn slutade funka. Det blev genast 8 grader varmare i rummet, hehe.

Efter vilan sa gick vi till en grillrestaurang och kakade. Restaurangen agdes av en svensk och han bjod pa en valkomstdrink innan middagen. Vi  at samma sak, dvs marinerad och grillad kycklingfile med Tagiatelli i bluecheesesas. Gott men med thai-matt relativt dyrt, ca 1000 bath, dvs 200 kr for bada, inklusive varsin Singha. Till saken hor att vi holl pa att ta en springnota, inte for att vi inte hade rad, men for att vi fick vanta okristligt lange pa att fa betala.....vi surade till och gav inte en krona i dricks.
Efter ett natt-dopp i poolen (vilket man givetvis inte far) med lite mys-mys, sa gick vi till sangs....dar vi fortsatte mys-mysa.....Gabba avslutade med att smorja in mina fotter, darefter somnade jag som en klubbad sal.

Dagen efter vaknade jag och tittade pa klockan, den var tjugo i nio. Gabba hade stallt min nalle pa klockan 8, dock var den installd pa svensk tid. Tur man har inbords vackarklocka, annars hade vi inte vaknat forran vi skulle checkat ut. Nu hann vi med bade hotllfrukost (ingick) och poolbad.

Vi fragade i receptionen om hur vi kunde ta oss till Surat Thani. De tipsade om en mini-buss tur, vilket gick lite tidigare an vi tankt oss, men vi beslutade oss anda for att ta den. Den kostade 400 bath per person dvs 800, vilket ar 160 kronor. Turen skulle ta ca 3 timmar enligt receptionisten vilket vi maste missuppfattat (Gabba sag dessutom pa turlistan att den gick 12.45 och skulle vara framme 17.30) eftersom turen tog ca 5 timmar inklusive en massa smastopp i borjan och en langre paus efter ca 3 timmar. Ett restaurang och shopping omrade (lite rustikt minst sagt) mitt ute i ingenstans. Vi kopte varsin Cola och tre mackor (varav jag at tva - Gabba ville bara ha en) Farden gick vidare och avslutades sedan i ett backpackeromrade inne i staden. Vi hade blivit rekommenderade taxi eller tuk-tuk for ca 50-75 bath. Det visade sig dock att svartaxi-draggen ville ha 500 bath, och busschaufforen tyckte vi skulle betala 150 bath per person (dvs 600 - eftersom vi var fyra). Vi blev forbannade och gick darifran, med svarttaxichaufforerna skrikandes efter oss - hehe. Vi gick tre kvarter at ett hall och hittade en tuk-tuk. Han ville forst ha 400 bath. Jag forhandlade ner det till 240 bath, vilket Gabba tyckte var for mkt. Dock ar det ju inte mer an 48 kronor. Resan visade sig ganska lang och i sverige hade man nog fatt ge samma belopp - dock i kronor. Resan var ratt haftig, det gick snabbt och jag tyckte nog att det var lite laskigt, mest for att man satt pa ett flak, med tak och helt fritt med avgaserna sprutande i ansiktet. Miljon var som en samre amerikansk slum och det var mao lite laskigt. Gabba var dock kolugn och det lugnade mig vasantligt.

Vi kom fram till stationen precis som Gabba sagt - jag skall aldrig mer oroa mig (hehe) - och kunde lugnt och sakligt kopa biljetter till Bangkok. De gick pa drygt 1500 bath, vilket alltsa motsvarar ca 300 kronor. Detta alltsa for en sovkupe for tva, hmm det maste anda anses som billigt,  eller?

Efter att ha lagt in bagaget pa stationen sa gick vi till seveneleven och tog tva kycklingburkare (var) samt en cola (zero) burgarna kostade 4 kronor (knappt) styck, vansinnigt billigt.

Nu sitter vi alltsa pa Internetcafee och bloggar, trevligt, svettigt, foralskat och alldeles alldeles underbart.


Thailand

resan närmar sig med stormsteg och jag blir bara mer och mer entusiastisk.

Min älskling och jag skall bila upp till Arlanda, parkera bilen och sedan flyger vi iväg.  Dock stannar vi väl till och äter någonstans och sedan skall vi även träffa Gabbas pappa i Stockholm. Vi åker ju redan klockan åtta på morgonen, men planet går inte förrän klockan 20.25. Incheckning startar dock redan 18.25 och stänger 19.25 så det gäller att vara där i god tid.

Flyget tar väl ca 13 timmar skulle jag tro, men det går nog rätt bra skulle jag tippa, får väl försöka sova en del på planet, vi är ju inte frammer förrän kl 13 dagen efter (tror jag det var)

Längtar efter både bilresan, där vi enbart kommer att lyssna på Kiss och Metallica och ev ACDC om jag hinner bränna. Det är så fantastiskt, denna kvinna och jag har nästintill samma musiksmak, samma filmsmak och vi har nästan inte hittat ngt som vi inte båda gillar och/eller accepterar. Det är helt fantastiskt. Utöver detta älskar vi båda varandra och ger varandra en underbar feedback på allt. Vi kan prata om allt och vi går inte undan utan vi tar disskussionen när den dyker upp och kan disskutera det på ett plan där båda  möts.....

I vart fall så skall det bli helt underbart att cruisa runt i det thaländska lanskapet. Nu hinner vi bara med de södra delarna, resten får vi väl ta nästa gång?!?!?!. Det nordligast vi kommer att åka till är Bankock och däromkring, ev 10 mil norr om Bangkok

Men vi kommer att röra oss längs kusten från Phuket (och phi phi öarna) ända bort till Kao Chang.


Min kärlek bara växer

Jag börjar få svårt att uttrycka med ord hur stor min kärlek till Gabriella är.
Hon kom in i mitt liv när jag nästan hade gett upp hoppet om att få dela det med någon jag älskar och respekterar.
När jag slutat leta och när jag slutat hoppas, så satt hon bara där vid ett middagsbord och var helt underbar.
Jag såg hennes ögon, det var det enda som existerade i rummet just då. Min vän Tommy och hans fru, slutade att existera för en stund. Vi pratade men det var lixom inte där.

Hon var exakt så intelligent, rolig och busig som jag. Vi matchade varandra på ett existensiellt plan, där våra intellekt möttes. Visserligen var jag trött och lättpåverkad av det vin vi drack till maten. Vi drack 2 flaskor delat på 2,5 personer.

Hon var lagom bitsk utan att för den skull vara påträngande eller otrevlig, bara lagom självständig.

Vilket fall som helst så har vi ju umgåtts en hel del och varje gång vi träffas så känner jag bara att jag  känner starkare och starkare för denna kvinna för varje gång. Allting funkar så bra lixom:

Kommunikationen
Sexualiteten
Musik
Mat
Barn
Vad vi vill med våra liv
Framtid
Reslust

Vi har en öppenhet i vår relation som jag aldrig kännt tidigare. Även med saker som är svåra att disskutera så känns det som vi kan ta den disskussionen och vi ger varandra utrymme i debatten utan att börja skrika på varandra. Det är en sund inställning som vi båda delar.....

Det roliga är att i allt vi pratat om har vi väldigt ofta lika eller liknande åsikter. Där vi inte har det så har vi ändå en sund inställning och en respekt för varandras odelade åsikter. Kan tyckas förmätet att se så positivt på något som är så här nytt (> 5 veckor) men jag känner lixom inga områden där det skulle kunna uppstå problem. Varje gång vi har kännt att vi funderat på något så har vi bara pratat om det. Antingen har det varit enkla missförstånd, eller så har vi pratat om det i lugn och ro och löst problemet.

Våra barn (vi har var sitt eget) har kommit in i vår relation på ett lugnt och harmoniskt sätt. Min dotter avgudar Gabriella. Min dotter är drygt 8 år och ser verkligen fram mot varje tillfälle då hon skall få träffa Gabriella. Det funkar bra, nästan lite för bra, dvs hon blir nästan avundsjuk om någon stjäl uppmärksamhet från Gabriella när hon är med. Gabriellas dotter har tagit emot både mig och min dotter positivt. Hon har en "normal" inställning mot oss. Det har ännu så länge inte varit några onormala (eller normala heller för den delen) konflikter.

Nu åker vi snart till Thailand, jag och Gabriella. Vi åker själva, dels för att vi behöver det och dels för att det inte låter sig göras att ta med barnen under vinterhalvåret med skola och respektive på ett eller annat sätt. Platserna var redan bokade och det fanns bara två osv.

Det är när man slutar leta som man finner....

När det gäller kärlek och nya relationer så är det verkligen ett uttryck som stämmer med verkligheten. I alla fall min verklighet. Jag har aldrig "hittat" en ny kärlek genom att aktivt leta. Det har alltid varit när jag som minst anade det.

Min kärlek träffade jag av en slump. Det var på en spontan middag efter att jag och en nära vän varit i Tyskland (undrar vad vi gjorde där *L*). Han och hans sambo ville bjuda på middag efter resan och det tackade man ju inte nej till. Av en slump så var hon där, detta underbara väsen.

När vi kom dit så hälsade vi lite lojt och det var väl inget speciellt med det. Hon hade otroligt vackra ögon, men det upptäckte jag inte med en gång, vi höll ju på att packa ur bilen. En del öl och vinkartonger. Det tog ett tag. Efter det skulle vi sätta oss till bords. Vi gjorde ingen affär av det, vi åt ute i köket. Dock hamnade jag och Gabriella bredvid varandra. Så det blev rätt mycket prat hon och mig emellan. Vi skojade och "tetades" med varandra. Själv uppfattade jag stämningen oss emellan som lite flörtig, senare har hon berättat att hon inte alls menat så utan att hon är sådan mot alla, både män och kvinnor. Dock var det den stämningen som fick mig att villa lära känna henne mer.

Det visade sig under middagen att hon var kund till det företag som jag jobbar för. Detta gjorde att jag mot allt sunt förnuft, letade upp henne i vårt kundregister, enkom för att få tag i hennes telefonnummer eller mailadress eller vad jag nu kunde finna. Detta resulterade i att jag ringde henne dagen efter. Vi hade ett kort men intensivt samtal. Det avslutades dock lite abrupt, då jag var på jobbet. Så för säkerhets skull skickade jag ett sms, med min mailadress för att vi skulle kunna fortsätta vår konversation.

Det ena ledde till det andra och nu på tisdag åker vi till Thailand......


Lunch

Jag har varit på lunch med min underbara flickvän. Hm, flickvän låter sådär tonårsaktigt, men jag vet inte vad jag annars skall kalla det. Särbo låter så pretantiöst. Kvonna låter lixom som om jag äger henne. Äsch, hon är min flickvän, stadiga sällskap, partner, you name it.

Vi var på en lunchrestaurang och åt varsin sallad. Hon åt tonfisk och jag åt räksallad. Det var gott och vi hade mysigt. Dock var det en liten incident som störde, ja det var igentligen två. Vi fick bord nära utgången och jag fick sitta med ryggen mot dörren, vilket gjorde att det drog väldigt kallt. MEN det som störde mest var att de höll på att spela in en reklamfilm och frågade då alla lunchgäster (som åt på plats) om de ville vara med. Jag tackar givetvis glatt JA, utan att tänka mig för och framförallt utan att fråga mitt sällskap först. Hmm, ibland undrar jag om jag är från en annan planet. Varför kan jag aldrig lära mig att tänka mig för och fråga först. Blääääh.

Skit samma, det var en väldigt trevlig lunch och vi hade det trots allt mysigt tillsammans och det är ju huvudsaken.

Naprapat

Har haft lite ont i nacken/ryggen den sista tiden och tyckte väl att jag skulle göra ngt åt det innan jag åker på semester nästa vecka. Vill ju inte gnälla över ryggont när man skall njuta av semester, kärlek, öl och skaldjur. Hm, konstig kombination kanske, men det finns förklaringar ;)

Har varit hos kiropraktor tidigare, men då tog det tre veckor att bli bra och färdigbehandlad. Men eftersom jag åker utomlands nästa vecka (tisdag) så tyckte jag att jag ville göra något som gick lite fortare (trodde jag)

Gick alltså till en naprapat idag. Det var både skönare och känns bättre såhär i efterhand. Eller rättare sagt, det känndes lika bra och behövs bara en snabb efterkontroll, vilket klaras av på måndag.

Han kontrollerade först (genom intervju) vad jag tyckte var fel med mig. Därefter så kollade han min rygg genom olika övningar (vridningar av huvudet) och därefter påbörjades själva behandlingen. Han masserade min rygg för att få igång blodcirkulationen. Därefter knäckte han ryggraden genom två olika tekniker som gick ut på att jag höll kroppen i vissa positioner och använde andningen för att slappna av, medans han knäckte till ryggraden. Låter kanske lite otäckt och det lät faktiskt otäckt på plats, men det gör inte ont och det är jätteskönt när spänningar i rygg och hals släpper. Efteråt var det återigen massage för att ytterligare få igång blodcirkulation samt kontroll att huvudet kunde vridas på ett bättre sätt än tidigare....

Jätteskön behandling, men inte helt gratis dock: 400:- för en halvtimme. Men folk skall ju ha lön ;)

Jobbet gungar

Tja, det är väl så här de säger att det skall vara när jorden gungar....hehe.
När det gäller mitt jobb, dvs företaget där jag jobbar, så kan man verkligen säga att det är turbulent just nu. Det är helt enkelt som en flygresa på vintern  under en vinterstorm med snöyra och helvetiska vindar. Tja inte så farligt kanske, men det är lite jobbigt med all ovisshet.

Företaget såldes strax innan jul till ett annat företag. Företaget är ju givetvis, som alla andra kapitalistiska krafter, intresserade av att göra så mycket vinst som möjligt. Detta renderar ju givetvis att de vill rationalisera bort så mycket kostnader som möjligt. Problemet blir ju just att det blir vi i Karlskrona som får gå, oavsett om det är vi som är lönsammast eller inte. Problemet är att vi inte vet om alla skall gå eller om det blir några kvar. Vi vet inte heller hur många som får vara kvar och hur många som får stanna. Det enda jag vet nu är att en av oss har fått nytt jobb och vad jag vet än så länge så har två kommit så långt som till intervju. En utav dessa är troligen rätt så klar, dock har hon problem med att hon har tre månaders uppsägningstid. Den nya chefen har dessutom sagt att han inte släpper henne förrän i augusti.

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer ni att kunna läsa om mig och min familj. Mina tankar och funderingar, åsikter och värderingar. Dvs lite allt möjligt. En blogg är ju som en dagbok och det är så man skall läsa min inlägg.

RSS 2.0