IPRED-lagen

Är faktiskt lite kluven i den här frågan. Visst jag har själv laddat ner både filmer (mest) och musik (väldigt lite). Vad jag inte förstår är hur artister och musikförlag och andra branschföreståndare tänker. Denna verksamhet har funnits hela mitt liv. I mina kretser köptes väldigt sällan mer än ett exemplar av en skiva. Övriga personer köpte kassetband och kopierade utan att skämmas skivan för att lyssna på stereon hemma.

Resultatet av detta blev en särskild kassetskatt.

På 90-talet började cd-skivorna ta över och vi som hade datorer kopierade dessa skivor. Skivbolagen försökte kopieringsskydda och annat trams. Men vi lyckades alltid överlista dem

Resultatet av detta blev en särskild CD-skatt.

Nu vill man förbjuda nerladdning av filer från internet?

Jag ser problemet som lite tudelat:

1) Det finns människor som bedriver komersiell verksamhet i samband med fildelning och nedladdning. Dock har jag svårt att se att detta skulle vara i västvärlden. Det är mer i länder i Asien som detta förekommer. Där borde branschen ta krafttag.

2) I sverige så laddas nog oftast ner för eget bruk. Ofta laddar man ner filmer man inte vet något om och vill se om de är bra. Likaså med musik. Man lyssnar på sådant  man inte känner till för att vidga sina vyer.

Här finns givetvis två kategorier:

A- de som laddar för att lyssna/se sådant de kanske aldrig skulle ha sett/hört på annars för att se/höra om det är bra.
B- de som laddar ner för att de inte har råd att köpa

När det gäller kategori två så har skiv- och filmbranchen förmodligen mer pengar att förlora på att IPRED-lagen röstas igenom än de har att vinna på detsamma.

Någon borde nog tala om det för dem =)

Finns Gud?

Och om han finns, så ställer jag mig frågan: Vilken relation har han till Belsebub?
I biblen kan man läsa om djävulen. Denna fallne ängel, kallad anti-krist kan man även läsa tolkningar om av i historien berömda män ur kristen och katolsk börd. Dock ställer jag  mig lite frågande: Varför skulle djävulen gå guds ärende om de vore ovänner som man kan läsa i Bibeln? Vore inte djävulen vara guds motståndare? Och om han är det varför "straffar" han dem som går emot gud? Om han vore guds motståndare så borde han väl gynna och belöna dem?

Jag får helt enkelt inte ihop det.

Äsch, har väl tittat för  mycket på skräckfilm =)

Såg Omen (2006) idag/ikväll och den var bra....började lite långsamt, men tog sig bra som mordbrännaren sade =)

Läst på Aftonbladet

Följande fanns att läsa på Aftonbladet, den 20/11:

"Man skall inte kunna döda ett barn och gå fri"

Detta uttalande kommer från den sk chefsåklagaren i Blekinge. Med andra ord är det han som är huvudansvarig för åklagarämbetet i hela Blekinge län. Visserligen ett litet län med drygt 150 000 invånare, men ändå. Han har ju helt tappat fotfästet och har inget sinne för vad folk har för uppfattning om vad som hänt. Hur det hände och framförallt VARFÖR!!!

En familj blir trakasserad av ett gäng ungdomar där den idag 18-årige pojken är den drivande. I gängets periferi finns den pojke som idag inte längre finns med oss. Det är tragiskt att han fick mista sitt liv, MEN vad var orsaken till detta. Det är den intressanta frågeställningen. Den som höll i geväret, kanske många anser. Jag tillhör inte riktigt den skaran.

Jag kan visst hålla med om att det är olyckligt och tragiskt att det behövde komma till den punkten då vapen blev inblandade. Men jag kan ha en viss förståelse:

- två år av fruktansvärda trakasserier (finns att läsa överallt för den som är intresserad)
- en dag som till slut kulminerar i telefonhot, bilprejningar och eskalernade hot och trakasserier
- en mörk kväll/natt med ytterligare telefonhot
- på NATTEN kommer ett gäng på minst 6 ungdomar (på två mopeder) upp till familjens gård, beväpnade med påkar och liknande tillhyggen. MINST två av dem befinner sig PÅ gården när skotten faller.

Det jag finner mest oroväckande är att föräldrarna inte visar någon som  helst ånger över barnens beteende. De ojar sig över vad pappan har gjort. Folk skriker ut  sin ilskar och påstår att nu är det ok att döda. Det är det inte. Pappan har inte dödat någon med överlagt mod. Han har försökt försvara sin familj. Visserligen på ett något felaktigt sätt, men med omständigheterna i beaktande så tror jag inte  han kunde ha handlat annorlunda. Jag tycker att det är beklämmande att föräldrarna inte visar tillstymmelse till ansvar och erkänner att barnen gjorde fel. Att det var deras ansvar att barnen var ute på satyg och så har varit i två års tid.

Ni borde ta mig fan skämmas.

Ni är snabba på att vräka ut er i massmedia och beklaga er. Men ni är ute i fel ärende. Jag känner ingen sympati. Ni visar ingen ånger över vad era barn åstadkommit. Då kan inte heller jag känna sympati för ert öde.

Läste nyss om mest sökta ord på bloggportalen.se

TOP 20
===============================
1 sexnovell
2 sexblogg
3 onanera
4 sex
5 fildelningslagen
6 gummistövlar (??????????????????????)
7 blondinbella (suck)
8 stayups
9 dildo
10 swingers
11 hämta en bög (???)
12 bögstandard
13 sverigedomokraterna
14 ipred
15 kissie
16 stay-ups (se nr 8 - suck)
17 carolina gynning
18 sexnoveller (se nr 1 - ännu mer suck)
19 sahlin (mona eller anna?)
20 drömbögen numero uno (???)

vad fan är det folk är ute efter.....jag menar gummistövlar? kan förstå om folk googlar det, men varför söka på bloggportalen.se?

Bebisen slagen till döds

trots sextio besök från socialen på de 8 månader innan babyn dog så fick två män och en kvinna fritt tillträde till att slå ihjäl pojken med våldsam kraft. pojken hittades i sitt eget blod i sin egen spjälsäng.

hoppas de j-vlarna blir ihjälslagna i fängelset.

Aftonbladet - sveriges nyhetsportal hmpf

hehe, en kollega på jobbet kallar den för aftonhoran hehe, med tanke på att den iofs betalar (inte tar betalt) för vilken skitnyehet som helst som den sedan blåser upp på sin sk nyhetssida

Ett axplock ur dagens nyhetsskörd:

Barnporr-sajter utnyttjade Telia (det var EN site och det handlade om 35 minuter, alla kan göra misstag) *)
Supertankern i piraternas våld *)
Se NHL i New York - med Mats Sundin
Tysk bilexpert: Skrota SAAB *)
100 000 för att sluta jobba
Borg lyfter i motvind
Hon var ett stort stöd vid förlossningen
TV: Kyssarna du inte fick  se
MC-stöd kan fälla Bandidos-ledaren *)
Istiden är här *)

mao de första 10 sk nyheterna på deras sida
enl mig så är enbart 5 av dessa nyheter - och då har jag varit j-vligt snäll

Ny blogg

För att kunna separera mig lite i tankar och funderingar så har jag skapat en särskild blogg där jag enbart skriver om livet i allmänhet men kärleken till Gabriella i synnerhet

http://mjukispappa.blogg.se/luv är länken

Jobba

Har sedan 25 augusti så har jag jobbat på ett företag i telecombranchen som är beläget i karlskronatrakten.

Jag har blivit inskolad på jobbet
Jag har blivit faddrad i ett par veckor
Jag har fått göra ett teoretiskt prov
Numer jobbar jag enl schema
Dessutom har hösten varit fylld av diverse internutbildningar (för alla på avdelningen)

Allt detta är hur spännande och utvecklande som helst. Skitkul helt enkelt.

RSS 2.0