Vuxna män och blonda liberaler i TV

Det kallas visst debatt-tv och är ett populärt inslag om man vill titta på lite fiiiiinare program. Personligen tycker jag att det är sandlådenivå. Folk sitter och skriker varandra i mun och har inte ett öre för att lyssna på vad den andra säger. Tar inte till sig någonting utan upprepar bara sitt mantra som papegojor (ett uttryck som är direkt stulet från programmet igårkväll på Kanal 1) Epitetet går dock att använda på samtliga (nästan uteslutande) deltagare. Möjligtvis undantaget de två individerna av kinesiskt ursprung som ödmjukt satt och väntade på sin tur och som slutade pratata så fort programledaren gav ordet till någon annan (läs gaphals)

De fånigaste deltagarna - läs top 3 (utan inbördes rangordning) var följande:

1) Blond LUF- ordförande (såg aldrig hennes namn)
2) Jan Myrdal - något stel i sin argumentation och dryg i att aldrig lyssna på någon annans åsikt.
3) Clas Malmberg - älskar alla utom dem som har ngt emot hans åsikter....

Mobbinghumor

Humor ser olika ut för olika människor. Jag är en vän av humor och kan själv ibland upplevas som lite märklig i mitt sätt att se på humor. En sak jag dock aktar mig för är att använda strikt nedlåtande humor, eller sk mobbinghumor.

Den sista tiden (läs de senaste 5-10 åren) så upplever jag att det blivit ett hårdare klimat. I alla fall bland vissa komiker och även andra yrkesutövare som använder sublim humor som vapen. Det är inte, enligt mig, ok att använda nedlåtande uttryck och rent pennalistiska grepp enbart för att vinna en humoristisk poäng.

Alex Schulman använder ofta samma humorstil som exempelvis Pontus Enhörning gjorde i början av 90-talet. Skillnaden är väl att han gör det mot verkliga personer och inte en anonym radiostudioman osv.....

Alex humor riktar sig ofta mot folk som icke bor i stockholm, eller folk som inte är lika coola och inne som han.

Vem fan är Alex Schulman igentligen. Vad har han gjort????

Bloggkungen och hans protege

Nu har schulman gjort det igen. Dvs INTE gått i pappas fotspår. Han är den enda och den största tönten av alla. Han har, mig veterligen, aldrig gjort ett enda vettigt arbetspass. Hans enda merit är att han skapat en blogg som av någon konstig anledning läses av allt för många människor.

Personligen har jag valt att undvika att läsa dem. Varför kanske ni undrar. Jo, genom att låta bli, så kanske jag skickar signaler till en annan människa att låta bli. På så sätt kanske jag och sedmera den andra personen kan påverka ytterligare människor att INTE läsa schulmans blogg. Till slut så kanske det är så få människor om än några som läser skiten han skriver och då kanske Alex blir arbetslös.

Tyvär är väl detta en utopi, men det är en liten förhoppning jag har. Att världen är så god att människan har insikt om vad som är rätt och fel. Jag vet att det är naivt att tro så, men man måste alltid ha ett hopp om bättring. Vad skall man annars hysa förhoppning kring?

Jag vill inte tro och veta att människan är så innerligt egoistisk och fåfäng att mobbing, mode och annat ytligt skit, är viktigare än mänskliga värden......men jag kan ju ha fel.

RSS 2.0