Privatisering

Problemet med privatisering är att de skall drivas som ett företag och gå med vinst....I de bästa av världar så borde det inte vara så och är det väl inte hos alla heller. Dock tycker jag att svensk sjukvård har blivit sämre med alla neddragningar OCH det har INTE blivit bättre med de privatiseringsförsök som testats. I alla fall inte enligt min mening.

Här kommer jag säkert att bli påhoppad av diverse privatiseringsivrare, men det är så jag tycker. Privatisering i Sverige (skiter rätt friskt i hur det fungerar/fungerat i andra länder), har ALLTID visat sig sämre än det statliga/kommunala alternativet.

Se hur det gick med Telia....har vi fått det bättre.....muaha muaha muaha
Se hur det har gått med skolorna.....har inte blivit bättre, enbart sämre...(finns givetvis undantag, men inte i Karlskrona)
Se hur det har gått med äldrevården.....personalen ser bara "Kunderna" som kostnader...osv

Finns många exempel....kan hålla på länge och går igång på det här med alla cylindrar, men är för förkyld och alldeles för orolig för min flickväns hälsa för att bry mig just nu......vill bara ventilera lite...hehe

Nyfikna ögon

Igår fick jag en plötsligt topp av unika besökare till min blogg. Efter att ha konsulterat min underbara flickvän så kom vi fram till att det nog var hennes bloggbesökare som nyfiket gluttat i min blogg. De ville tydligen veta varför hon blivit opererad.

Till er alla vill jag bara säga:

PILUTTA ER...

Trodde ni verkligen att jag skulle avslöja det här.....hehe

Allvarligt talat: Hon  mår efter omständigheterna bra och vilar upp sig hemma hos mig. Hon är lite yr efter narkosen, men hon kommer väl att skriva på sin blogg ikväll eller imorgon. Ni får hia er lite som vi säger här nere i söderns hetta *L*

Underbara saker

Ibland så får man höra saker som gör en glad ända in i benmärgen.....man blir så där sprättigt glad så att man liksom inte vet var man skall ta vägen.

Min flickvän och hennes dotter har sovit över hos mig i helgen och de gjorde så även i natt.

I morse när vi gjorde oss i ordning: Jag för att åka till jobbet och min flickvän med dotter för att åka till dagis så hörde jag följande konversation:

"Kan du hjälpa mamma med att ta på dig kläderna, vi skall strax åka till dagis?"
"Nej, mamma, vill inte till dagis, vi skall bo här nu!"

Hehe, blev lite rörd faktiskt.....tycker att hon är så gullig och söt. Hon är helt enkelt full med glädje. En väldigt smittsam glädje.

Vården i Sverige

Har alltid varit en försvarare av svenska skatter och ja, jag tycker väl inte direkt att jag har fått någon anledning till att ändra den uppfattningen. Tvärtom, jag tycker däremot att det borde satsas MER pengar på vård, äldrevård och barnomsorg. Skippa privatiseringsskiten och låt de som kan ta hand om våra sjuka, våra äldre och våra barn.

Jag har varit sjuk en längre tid (förkylning eller ÖLI - övre luftvägsinfektion). Tyvärr har primärvården (vårdcentralen) inte svarat upp till mina rop på hjälp....har haft svår hosta och rosslande andning torsdag, fredag, hela helgen och måndag (denna veckan) på måndagen tröttnade jag helt enkelt på att få svaret att jag ringt för sent till vårdcentralen och att de inte hade några akuttider.....min chef sade att jag inte fick vara kvar, jag var helt enkelt för dålig. Han rådde mig att åka till akuten.

Sagt och gjort, jag lånade en kollegas bil (åker buss till jobbet) och tog mig till akuten. Där var det bara ett nummer före (och de var redan inne). Efter bara några få minuter så fick jag komma in till mottagningsdisken/inskrivningen. De tyckte, efter att ha hört min berättelse, att jag skulle söka mig till Infektionskmottagningen istället, då det fanns risk för smittbar lunginflammation. Sagt och gjort tog jag bilen upp till andra sidan lasarettet. Där blev jag mottagen av en trevlig receptionist. Hon förklarade läget och skrev in mig på mottagningen. Mottagningsrummen var fulla för närvarande så jag fick sitta ner i det "vanliga" väntrummet. Jag var själv när jag kom dit, men det fylldes snabbt upp.

Hehe, Infektionskliniken ligger på samma ställe som hudkliniken samt att mottagningen även behandlar könssjukdomar....det var en brokig skara som satt i väntrummet om jag säger så, det var en del nervösa blickar. Folk tittade på varandra och undrade nog vad de andra gjorde där samt om folk visste varför de var där.

Det fanns fyra mottagnings- /undersökningsrum och alla var som sagt upptagna. Det roliga var att ingången till de fyra mottagningsrummen var på utsidan, för att man inte skulle smitta andra troligen. Tyvärr fick vi ju sitta tillsammans i väntrummet innan jag och (minst) en annan fick komma dit vi skulle.

Efter en halvtimme fick jag komma in och strax efteråt så kom doktorn in. Hon gjorde undersökningen snabbt och effektivt och tog sig tid att informera mig vad hon gjort, vad hon trodde och vad som skulle hända sedan.

En sjuksyster kom in och tog en del blodprover samt blodtrycket. Tempen fick jag ta själv eftersom de ville ha analtempen (hehe). Mao fick jag ta den själv....på toaletten, stående...jättekul.

Efter all undersökning så skickades jag ner till röntgen. De ville rönta mina lungor för att utesluta lunginflammation. Till slut hittade jag ner dit, jag fick nämligen gå för att en sjuksköterska ville visa mig närmaste vägen, vilket ju inte var så långt, dock blev bilen kvar där den stod nu....

Röntgen är ju alltid röntgen. Där får man vänta om man inte är döende eller har brytit ngt akut....*L*. Det enda som gjorde mig lite orolig var bilen.....den hade jag lovat att den skulle vara tillbaka klockan 18 då jobbet stänger och min kollega behövde den. Dock var jag röntgad och klar till 17.20 och då ringde jag pappa som lovade komma och hämta bilen tillsammans med mamma.

Själv gick jag och satte mig i akutväntrummet där jag skulle invänta svaret från infektionskliniken (stänger 16.30). Jag var väl klar där strax efter 18. Ingen lunginflammation, dock med brusten revbensmuskel (hostat sönder) så jag fick helt enkelt en flanska Coccilliana och en budgetvariant av voltaren.

Vad jag vill säga sammanfattningsvis är att jag tycker att akutvården och specialistvården i Sverige är den bästa som finns. Av primärvården kan man ju önska lite mer. Detta skiljer sig givetvis från kommun till kommun och från landsting till landsting. Kan ju inte svara på hur andra landsting fungerar, jo Kristiansstad lasarett för där har jag jobbat för 10 år sedan och då funkade det utmärkt *L*

Karlskrona

Hehehe, hittade en rolig lite sida häromdagen på stora stygga webben...den heter myminicity.com Här kan man skapa egna städer och bosätta dem.....de är som sim city (OBS inte sims) men man behöver vara många...

Increase population http://karlskrona.myminicity.com

Increase industry http://karlskrona.myminicity.com/ind

Ni som är från karlskrona, följ gärna länkarna och hjälp "min" stad att växa....

Att vara hemma....

Det är en underlig omställning och en helt ny känsla för mig... Jag har alltid varit tillfreds med att komma hem efter "bortavaro". Komma tillbaka till vardagslunken och bara vara tillfreds. Jag har enkla behov och de brukar inte göra sig direkt påminda och kräva utrymme utan de får det de behöver och thats it lixom.

Nu efter denna Asien-vistelse med världens underbaraste kvinna så känner jag av vardagen. Den gör sig påmind som något grått klibbigt och jobbigt. Något som jag lixom inte kommer undan, men som kväver mig....
Det är bara i stunder av närvaro då min älskade finns där bredvid mig som jag lever upp och känner att jag orkar med....

Oj oj oj, vad mörkt och grått jag skriver, men det är så jag känner. Inte för att jag är deprimerad eller har speciellt mörka tankar. Men jag förstår dem som alltid säger att de saknar det de hade på semestern. Jag har alltid tyckt att de människorna varit konstiga, som precis har varit på något väldigt trevligt och inte kan nöja sig med det, utan måste gnälla om sin ynkliga vardag och tycka att livet är jobbigt.....som sagt NU förstår jag vad de menar....

Jag upplevde de tvä bästa veckorna i mitt liv....jag upplevde dem med än människa som i princip är min tvillingsjäl. Vi uppskattar och njuter av samma sak i livet....vi har en livsåskådning som smälter ihop på ett bra sätt. Vi kommunicerar fantastiskt.....ingenting görs till ett problem, utan upplevs enbart som ett pittoreskt kullerstensparti som vi bara skall ta oss igenom. Även om vi inte alltid är överens så kan vi prata om det. Det upplevs utav oss båda som att vi inte haft så lätt att prata med någon annan tidigare.

Thailand - Hemresan

Vakna
Vi vaknade väl som vi skulle...planerat till klockan 9 men vi låg och smådrog oss lite....hihihi....busigt och roligt hade vi, men lite nedstämmt var det eftersom det var sista semesterdagen/natten som vi delade säng och när vi kommer hem blir det ju annorlunda. Gabba bor på sitt håll och jag på mitt. Vi har båda våra döttrar att ta hand om och umgås med....vardagarna blandas med helger och det blir helt enkelt lite annorlunda.

Frukost
Frukosten åt vi på samma lilla franska restaurang som vi ätit på kvällen innan. Där var väldigt mysigt och inte farligt dyrare än om vi skulle ätit på hotellet. Men framförallt så var det en ypperlig service och vi var varmt välkomna. Jag åt amerikansk frukost, medans gabriella åt en club sandwich......gott.....

Taxichaufför
På vägen tillbaka till hotellet så köpte jag ett  par sandaler (Birkenstock - eller vad de nu heter) för 65 kronor...trodde först de var "kopior", men de är isåfall väldigt proffsigt gjorda....och värda varenda krona.

Strax efter kom vi till hotellet och där stod en taxichaufför....vi var lite trötta på dem, men ville ändå höra vad han ville ha till flygplatsen...han sade först 500 bath, vilket Gabba snabbt fick ner till 400 (80:-) Tyvärr visade sig att han inte var kvar när vi kom tillbaka...vi ville kolla med hotellpersonalen vad man kunde räkna med att resan skulle kosta....

Utcheckning
Vi hade packat det mesta kvällen innan, men avslutade nu med att packa det sista och gick en runda för att se att vi inte glömt ngt.....Gabba lämnade kvar tvål och balsam för det ville hon inte släpa hem igen...jag tog dock med hennes schampo för det var mer än halva flaskan kvar (vilket var onödigt visade det sig...hon ville inte ha flaskan när vi kom hem hehe). När vi skulle gå ner till receptionen så ville jag inte släpa den nya väskan ner för trapporna utan tänkte bära den ner i ett utav handtagen....ack vad jag bedrog mig, handtaget gick av med en smäll....aj aj aj, min nya fina väska inköpt dagen innan....blev både ledsen och besviken...hade faktiskt svårt för att dölja det...men men...surt sa räven...det är bara att bita ihop...utcheckade blev vi i alla fall.....

Taxichaufför - del 2


Taxiresa


Incheckning


Burger King


Sista shopping


Flygresan


Arlanda


Resväskan


Bilfärden hem


Hemkomst

Thailand - Phuket Town

Vi skulle egentligen fortsatt till västkusten av Kho Phuket eftersom vi först tyckte att det var närmare till flygplatsen samt lite roligare än att bo inne i stan. Efter att ha disskuterat lite så bestämmde vi dock att vara kvar i Phuket Town för lite avslutande shopping, rundvandring, ev moppehyra och avslutande middag.

Frukost/Lunch
När vi kommit fram till hotellet, checkat in och lagt upp bagaget på rummet så ville vi ju ut på stan. Men vi kännde båda två att vi var hungriga och behövde äta på en gång. Jag hade ingen lust att kolla runt på stan efter ngt att äta utan tyckte att vi skulle äta på hotellets restaurang. Vi hade kollat menyn på hotellrummet och den verkade schysst. Tyvärr visade det sig att detta var ett LITET misstag. Kyparna var oengagerade och ett sällskap på FYRA !!! personer hade beställt innan oss och det gjorde att kyparen meddelade att vår mat skulle ta minst 30 minuter att göra iordning (hmm, två sandwish - clubsandwich med pommes), vilket visade sig bli 50 minuter....kan väl nämna att vi inte lämnade en enda bath i dricks och att vi inte åt där några fler gånger....visserligen tog min kära en cola på kvällen, men det var när hon väntade på mig.....mer om det senare.....

Shopping
Vi frågade ett par utanför hotellet/restaurangen om var centrum och shoppinggatorna ligger. De sade till oss att gå runt hörnet och där skulle vi hitta allt...hehe. och det gjorde vi också....En galleria på två våningar där vi hittade allt och inget. Jag köpte en resväska (som är en historia i sig - tre handtag gick sönder innan vi kom hem)

Rundvandring
Istället för att hyra moppar och åka till Patong, vilket vi helt enkelt kännde att vi inte orkade och ville, så beslöt vi oss för att gå runt lite i Phuket och se oss omkring. Till slut insåg jag att vi behövde en karta och till slut så hittade vi en som gjorde att vi hittade lite bättre....

Middag
Åt vi på en fantastisk liten fransk (?) restaurang

Frisörbesök
Gabba har ju pratat hela tiden om att klippa sig. Hon gick till och med så långt så hon klippte av sig hårsvansarna.....vilket var ett drag för att hon skulle tvinga sig till frisören....resultatet blev fantastiskt.

Honungsmjölksmassage
Jag var ju brännd och kännde inte riktigt för thaimassage....det blev massage, men av det mjukare och nästan "erotiska" slaget.....honungsmjölksmassage....helt underbart....dock lite aggresiv mot nacke och axlar vilket iofs jag gillade...och det funkade efter mjölkingnidningen....

Återförening
Efter frisörbesöket och massagen så träffades vi åter på hotellrestaurangen.....

Thailand - Phi Phi -> Phuket

Kommer inte ihåg om det var innan eller efter tatueringen, men i vilket fall som helst så bokade vi båtfärden mellan Phi Phi Don och Phuket Town (!!!) kvällen innan så att vi visste att vi skulle komma med.

Vi var rätt trötta när vi vaknade och det tog ett litet tag innan vi kom upp. Jag packade snabbt det som jag ej hunnit packa kvällen innan. Man började ju få rutin på det här...hehe

Vi checkade ut lite snabbt och gav oss iväg mot båtarna....det är ju lite trögt när man skall dra en j-vla resväska och ryggsäck + påsar på något ociviliserade vägar från hotellet ner till bryggan för färjetransport mot Phuket. Trodde inte det skulle vara så mkt folk, men när vi kom ner till bryggan var det hur mkt folk som helst......och givetvis kaos...folk har ju inget követt utomlands....hmmm, ibland saknar jag verkligen Sverige (*L*) men det gäller nog BARA köer.....

Som sagt, efter mkt om och men kom vi på färjan....det var lite oroligt innan vi visste vilken båt vi skulle med. Smockat med folk och TRE båtar låg inne och det. Det känns lite kymigt när de snor biljetten av en mitt på kajen så att man inte har någon form av bevis på att man skall med.....men Thailändarna är världens pålitligaste människor (när det gäller biljetter och dylikt) (Taxichaufförer och tuk-tuk-förare är en annan historia i alla fall i storstäderna och turiststråken) Vi beslutade oss för att sitta nere i färjan istället för uppe på däck...Det var nog ett klokt beslut eftersom det blåste lite lätt och det var rätt grov sjö (visade det sig senare), men anledningen var från början att vi var lite morgontrötta och tyckte trodde att det skulle vara lite bekvämare.....vi tog oss i alla fall fram till ett par schyssta platser rätt så långt fram. Packningen blev vi av med på vägen precis efter trappan ner i passagerarutrymmet. Resan gick bra förutom att det gungade rätt friskt, ibland blev det lite hissnande nedförsbackar där känslan av berg & dalbana och/eller luftgropar i plan var nära till hands.....

Under resan blev vi erbjudna resa in till stan för 50 baht per person vilket jag tyckte var schysst. Landningsplatsen (piren) låg tydligen utanför stan (vilket stämmde bra). Minibussen stannade precis utanför ett hotell som låg MITT i centrum och vi fick rum för hur billigt som helst....dvs 870 baht för BÅDA, dvs billigast för resan. Det var  AC, badrum och schysst över huvud taget. Dock inget säkerhetsskåp på rummet, men det kunde vi leva med....hehe.

Thailand - Phi phi - utflykten

Oj oj oj.....pooltimmarna dagen innan hade gjort att jag brännt både panna, näsa och axlar......Det var precis på gränsen att jag vågade och ville följa med på utflykten...men men....aftersunbehandling och en massa solskyddsmedel samt noga utvald t-shirt gjorde att jag ville hänga på....

Det var som sagt med en långtailbåt som vi skulle åka ut. Det visade sig att vi var 14 personer. Två svenskar. Två fransyskor. Två koreaner och 8 amerikaner (USA?) Fullt hus med andra ord. Tyvärr så valde båtföraren att säga till oss att en måste sitta i fören. Gabba valde att säga att hon kunde göra detta. Det gjorde ju att vi inte fick ut så mycket gemensamma upplevelser under själva färden, men det var mysigt ändå, fast på ett annorlunda vis....

Vi började med att snorkla....min första upplevelse av detta faktiskt.....vid ett korallrev strax utanför bukten där färjorna anlägger. Det var häftigt och ca 6 meter djupt.....det fanns de som dök ner till bottnen, bla Gabba. Tyvärr vågade jag inte riktigt då jag inte lyckades vänja mig vid snorklen riktigt....fick in lite vatten i snorklen och hade väl inga problem strax under utan, men vågade mig inte på några större dykningar (vilket jag ångrade efteråt). Fantastiskt upplevelse allt som allt.

Efter en lång båtfärd runt Phi Phi Don och bort till Bambo Island tog vi en timmes lunch på ön. Det serverades stekt ris med grönsaker och ägg....gott. Tog det lugnt på stranden i skuggan av en palm....var lite rädd för solen - klockan var ju bara 12 - och dessutom sved det i huden av allt saltvatten.....men det fick ju gå som sagt. Vad jag inte upptäckt var att jag på ngt sätt rivit mig i pannan. Detta sår (litet) sved ju ordentligt varje gång jag tog på och av pannband och keps.....(usch vad jag gnäller) Men jag fösökte skölja huvudet med färskvatten, men ´man ville ju inte slösa på det heller...var ju lite begränsat....

Vidare åkte vi till Monkey Island (de presenterade öarna på engelska så jag vet inte vad de heter på Thai) Det var helt enkelt en annan strand dock på Kho Phi Phi Don (andra sidan från där vi startade) Det fanns många vilda apor på ena sidan stranden. Dock var det tragiskt hur folk trängdes för att se dessa apor, mata dem osv. Det slutade ju som väntat att vissa inte kunde bete sig utan var tvugna att reta aporna som blev arga och det höll på att sluta med en ände med förskräckelse....men men det gick bra denna gång...tyvärr gick jag ju i fällan själv och kunde inte låta bli att filma aporna....

Vi for vidare till Phi Phi Ley......vikinggrottorna, ny snorkling och till slut kom vi till utflyktens höjdpunkt Maya Beach...eller Ao Maya som det heter på Thai (tror jag) Det var ju där de filmat vissa scener ur The Beach.....stranden var underbar, så även omgivningarna...vi gick en promenad och njöt av atmosfären och naturens skönhet...

Efter stranden så var det återfärd.....utflykten var över....dock frågade båtföraren om vi ville se solnedgången...vilken kanske var en halvtimme bort.....(tidsmässigt inte avstånd he he)....efter mycket sjäbbel (amerikanerna kunde inte bestämma sig) så beslöt vi att åka tillbaka utan solnedgång.....

Vi gick tillbaka till hotellet och beslöt oss för att duscha av oss saltvattnet och sedan ge oss ut för en sista måltid (på phi-phi)....det blev den italiensk (franska) restaurangen med spansk oliv-olja som fick äran av vårt besök...det var ett gott val som vanligt och vi trivdes som fisken (i akvarievattnet)

Efter detta tog vi en liten promenad......till slut sprang vi på ett tatuerarhak, där jag helt plötsligt fick en ide om att tatuera in mitt astrologitecken (eller vad det nu heter) Väduren....med bambuteknik

image73


Som ni kan se var den inte stor, men det var inte det jag var ute efter, utan jag ville ha något speciellt med mig hem. Tatueringstekniken var ju lite speciell och det ville jag prova.....det var helt fantastiskt att se hur de jobbade....det blev riktigt bra tycker jag.

Thailand - Ännu mer bilder

image62
Skitrestaurangen på sista hotellet vi bodde på. Det tog dem 50  minuter att servera lunch, vilket var två clubsandwichar.....wow vilken service...

image63

image64

image65

image66

image67

image68

image69

image70

image71

image72

Thailand - Fler bilder

Här kommer fler bilder från resan till och från och i Thailand *L*

image22

image24


Till Bangkok

image28vi skulle åka med 23.20 tåget...(näst sista raden)
image30

image31

Efter att ha sovit....
image32image37

image34

Hotellet i Bangkok


Utsikten
image36

image38

(ser ni råttan under disken till köket.....mums)
image39Byggställningar i Bangkok....tja inte byggställningar kanske, men de klättrade ända upp till taket på dem och tvättade tegelväggarna......lite otäckt tycker ialla fall jag...
image41

image42

image43

image44Hehe, inte den allra mest smickrande bild av Ken....men han var en härlig person
image46

image48

image49


image51

Resan till Khao Lak
image52image54

image55

Khao Lak
image56

I taket på altanen till vårt hotellrum....
image57

Ehhh, varför tar man sådana här bilder???


Ett pinsamt restaurangbesök.....som iofs blev rätt hyfsat ändå...
image59

image60

image61

Thailand - Phi phi oarna

Usch, vilken morgon vi hade. Denna sista morgonen pa Khao Lak. Sjalv var jag djuriskt bakis i kombination med somnbrist....hehe. Vi drack en del i gar. Ol, grogg och sadana dar fardigblandade romdrycker.....jaja, kul hade vi. Packat blev det, dock glomde jag kvar ett par badbyxor och tva nasdukar (ni vet sadana man har kring haret och/eller pannan) eftersom vi tog ett sent nattdopp i poolen. Vi lyckades dock checka ut och vara i receptionen innan klockan 8 da minibussen gick/skulle hamta oss vid receptionen.

Bussen blev som sagt knokfull. Det visade sig dessutom (vilket vi visste tidigare iofs) att bussen skulle ga till Krabi och inte till Phuket som vi forst trott....Det passade iofs bra da jag visste att min bror varit dar med sin fru pa brollopsresa. De hade haft det mysigt och jag ville garna skada en bit av vad de sett. Dock kom vi till Krabi Centrum dar vi skulle bli sittande en stund....Vi kom dit ca 10.30 och skulle bli upphamtade ca 12 av en annan buss. Det var inte sarskilt mkt att se just dar vi var och jag orkade inte vandra runt och kolla. Det slutade med att vi satte oss for att ata frukost/lunch. Vi at vara medhavda mackor och palagg. Vid kvart over 12 sa borjade jag skruva pa mig och undra varfor vi inte blev hamtade....Gabba var ocksa irriterad och gick och fragade flera ganger....till slut sa blev forestandaren for minibuss och restaurangrorelsen lite bekymmrad och han bestammde sig for att kora oss sjalv i sin (?) bil. Dock var det ngn annan som korde. Detta hade jag och Gabba ratt sa roligt at (hehe)

Vi kom till farjeterminalen strax innan 13 och det visade sig att baten inte gick forran klockan 15 (gaaaaahhhhhhh), men Gabba och jag har valdigt roligt tillsammans och dessa tva timmar gick faktiskt ratt sa snabbt. Vi passade pa att ga pa toa. Gabba surfade lite (internet assa) och jag kopte en bok om Mao (kinesen ni vet) vilket hon kommenterade hogt och ljudligt mtp varan begransade packningsmojligheter.....alltsa vi sitter och svar varenda gang vi skall packa infor en flytt. For min del slutar det alltid med en pase vid sidan om hehehe. I alla fall sa gick vi sa sakta mot vantrummet och satt och spelade "neger och president" pa den 91:ankortlek jag hade med mig. Till slut anslot fler och fler passagerare och till slut oppnades portarna till farjan....dock hade jag missuppfattat det har med biljetten. Det kvitto/papper vi hade skulle man tydligen byta mot riktiga biljetter, sa vi fick inte komma ombord forst utan var tvugna att stalla oss i en annan ko forst....vi kom mao  pa baten ganska sent. Dock fick vi bra platster pa ovre dack efter att vi slangt av oss bagaget i nedre dack. Dar de ville ha ALL onodig packning...hehehe.

Resan over gick fort....tyvarr sa hade de bara en macka kvar till forsaljning nar vi kom oss for att kopa.....dock delade vi medmannskligt pa denna (mao at jag en tredjedel och Gabba tva, jag kopte namligen lite annanas som Gabba inte ville ha sa jag tyckte hon kunde fa den storre delen av mackan) som for ovrigt var mkt god. Mycket folk och mkt varme och sol....det var vad resan bestod av....filmade lite av den med min nya filmkamera....far se om det blir ngt av det nar vi kommer hem......

Nar vi kom till Phi Phi Don sa borjade jakten pa hotell.....till slut lyckades vi hitta ett accommodationstalle dar de verkade ha ett hotellrum....forst blev vi erbjudna ett for 2000 bath....det tyckte jag att vi skulle ta. Dock var det helt plotsligt upptaget (Gabba hamtade mig och det blev val taget under tiden?) Sedan fanns det ett for 2700 och sa skulle vi fa byta till ett pa samma hotell dagen efter for 2000........dock hade de fel pa dagen sa det blev bara en natt....hmm skummt.....till saken hor att de var lite dumdryga och ljog folk rakt upp i ansiktet......ett par minuter senare (vi vantade kanske 5 minuter innan en barare kom for att hjalpa oss till hotellet - tja mest visa faktiskt) sa hade gubb-j-vln helt plotsligt ett hotellrum (dagen efter) for 1200 bath....men han kanske trodde vi ville bo standsaktigt (hehe).

Hotellrummet var mkt fint och enl Gabba sa var det max ett ar gammalt eftersom hon varit dar i nov 2006 och da var inte  poolen klar och hotellet inte paborjat....vi pustade ut en stund innan vi gick ner till stranden for att bada i havet.....efter det blev det  poolen en liten stund innan vi gick ut for att kaka.....Det blev italiensk restaurang, med spansk olivolja alltihopa agt av en fransmann (hehe) Han var extremt lik Sinedin Sedan (eller hur f-n karlj-vln stavar sitt namn *L*. Resten av kvallen sa letade vi efter ett annat hotell for resten av vistelsen och vi lyckades (till slut) hitta ett schysst stalle for 1500 per natt och vi beslot att boka tva natter direkt.....vi hade namligen bestammt oss for att aka pa en tur till Phi Phi Ley och da ville vi ha en hel dag sa vi slapp stressa eller fixa bagagepassning....

Dagen efter gjorde vi inte sa mycket mer an att vi at frukost pa hotellet (ingick i priset). Slappade vid poolen efter att ha checkat ut hotellrummet och stallt bagaget i receptionen. Efter 2-2,5 timmars sloande vid poolen (vilket skulle fa konsekvenser) sa beslot vi oss for att ga till det nya hotellet. Det var nagot mer rustikt !!! an andra hotell vi bott pa. Inga sangklader exv, utan enbart kuddar och en stor (naja) filt av badlakanskvalitet. Naja, det funkade faktiskt....AC och toa (svensk!!!!) med duch och sakerhetsskap.....helt ok for det priset (300;-) Kvallen avslutades med middag pa en annan restaurang dar jag tog mexikansk mat (burritos) och Gabba en tonfisksallad. Till forrat sa tog jag vitloksbrod som jag delade med Gabba.

Utflyktsdagen borjade med frukost pa FEL restaurang, var italienska var namnligen inte oppen. Det visade sig (pa kvallen) att kaffemaskinen var sonder sa de serverade inte (tror jag) frukost den dagen.

(kommer mera senare.....)

Thailand - Khao Lak

Vi gjorde sammanlagt fyra langa turer med motorcyklarna.....vi satsade helt enkelt pa att se oss om....vi tyckte helt enkelt att det var roligare och mer intressant an att ligga vid poolen eller vara vid stranden. Poolen anvande vi helt enkelt pa kvallarna for att svalka oss (vilket knappt gick med tanke pa varmen i poolen) och for att busa lite.

Turer med motorcyklarna:

1) Norrut - vi testade motorcyklarna den forsta kvallen for att se vad de gick for....vi toppade hastigheten och vande oss vid cyklarna....till slut kom vi fram till en lite by vid stora vagen som hade ngn form av marknad...vi stannade for att se oss omkring. Vi kopte lite dricka och jag testade lite mat......en del var gott (typ grillat flaskkott) annat var mindre gott (typ grillad korv...eller om det var ngn frukt...svart att saga och det gick inte att kommunicera med byborna och jag hade glomt min parloor *L*) Efter att ha strosat runt lite samt kopt nagra linnen sa akte vi hem, dock passerade vi polisbaten som skoljdes upp av tsunamin.....den lag en bra bit (ca 1 km) fran kusten och var jattestor (bild kommer senare)

2) Norrut - vi ville se blue angel och red devil batarna. De tva batarna som fick vitt skilda oden i samband med  tsunamin. Den ena baten (blue angel) raddade fyra personer och forstorde varken byggnader eller tog manniskoliv...trots att den fardades over 1 kilometer in fran havet., den andra baten daremot fardades bara 750 meter in fran havet, men dodade manga manniskor pa sin vag och forstorde manga hus och fordon. Vi sag aven ett tsunamimonument dar man satt upp bilder och namn pa offer fran trakten, dock aven turister och vasterlanningar som dott pa platsen. Det var tragist och kanslosamt att se.

3) Soderut - hamnbesok med kaffepaus (riktigt mocka kaffe - underbart), vattenfallsbeskadan med bad i naturreservat...Gabba klattrade anda upp till vattenfallets topp, jag maste erkanna att min hojdskrack fick mig att vanda halvvags.......Gabba var dock mkt duktig och klattrade anda upp trots astma.....hon ar en guldklimp. Vi fortsatte sedan ner till Thai Muang. Vi at pa en liten pittoresk strandrestaurang...tva ratter, med ris, fisk och biffkott for ca 180 bath....dock var de ratt sa ogastvanliga (log inte.....och var valdigt neutrala i sitt minspel) sa de fick inte sa mkt dricks...dock sedvanliga 10 %. Fortsatte sedan till ett skoldpaddereservat, men de tog intrade sa vi brydde oss inte om det....vi tog ett dopp i havet istallet, underbart skont.....kollade sedan in staden.....vi var nog de enda faranger dar den dagen, for vi blev rejalt uttittade, dock pa ett trevligt satt *L* Sedan akte vi hem, vilket tog ca 45 minuter...sa vi hann innan morkret lade sig

4) Soderut och upp i bergen - Vi ville ta en bergstur oxa sa vi akte forst soderut....halvvags till Thai Muang...darefter tog vi osterut.....vi akte och akte....till slut kom vi fram till Phang Nga...vilket var en kuststad i bukten norr om Phuket och Krabi (pa var sin sida om bukten) Jag var ratt trott men det var pa det hela taget valdigt trevligt. Vi hittade en trevlig marknad dar vi strosade omkring....vi kopte vatten och cola Zero...det var relalt varmt...den varmaste dagen hittils....svetten bara flodade....marknaden var under plattak.....svalare an i solen men anda rejelt varmt......puh. Efter det blev det kycklingsteksburgare (?) pa seven eleven *L* och vara medhavda mackor (korv och ost-dubbelmacka) plus ett par cola zero hehe

Kvallarna har mest varit pool, mat och bus.....kul och romantiskt pa en for oss underbar niva......vi har hittat till varandra och ar karare an nagonsin.

Ikvall ar sista kvallen har, vi har bokat minibussresa inklusive battur till Phi-phioarna och aker harifran klockan 8 imorgon bitti....skall bli skont men lite sorgsligt eftersom denna biten av thailandsresan har varit den absolut basta.....jag alskar Gabriella sa mycket och vi har haft det helt underbart har.

Thailand - Leaving Bangkok

Burger king var best of the best, same O same O, men jag kan inte lata bli....har ju ingen BK i karlskrona sa jag tar varje chans jag far......Vi tog oss tillbaka till hotellet och tog varsin singha och en vatten, kopte aven ett par singhaburkar att ha pa taget och/eller stationen. Vi tog en bulle till tagstationen sa vi var dar vid 22-tiden....ville inte vara for sena och vi ville inte drabbas av nagon trafikstockning......gav 150 bath for resan....30 spann.....hade du inte fatt taxin frakord for i Sverige (hehe).

Pa stationen sa letade vi ratt pa vilken perrong som taget skulle avga ifran och hittade platser och sitta pa.....dar var massa folk men mest thai....inte en farang i sikte....men de kom senare skulle det visa sig....Gabba och jag turades om att vakta vaskorna sa vi kunde ga runt och kika lite, men framfor allt kopa ngt att ata och dricka.....jag gick forst och stressade inte direkt....sedan nar jag skulle tillbaka upptackte jag att allt holl pa att stanga......fick lite panik da jag ville att Gabba skulle kunna handla med...men det visade sig att supermarket affaren var oppen sa hon hann ocksa.....puh...skont

Taget kom i tid och vi hittade snabbt var vagn.....vi fick stolar bredvid varandra.....vaskorna kom upp pa hyllan och vi satte oss tillratta.....vi skrattade och skojade och hade valdigt mysigt .....jag har haft validg roligt pa denna resa och jag har varldens basta resesallskap och varldens basta flickvan....jag har hittat kvinnan jag vill leva med resten av livet och jag tror pa denna relationen......vi har det helt enkelt underbart tillsammans....

Tagpersonalen sa att det inte fanns ngn restaurangvagn (singhan var slut *L*), men det gjorde ju inget, vi hade ju varandra....med eller utan singha.....sovresan gick ratt bra....sov lite oroligt, hittade ingen jattebekvam stallning....aven om jag i borjan fick sova mot Gabbas brostkorg *L*, vande och vred pa mig storre delen av natten, dock sov jag ganska bra och var relativt utvilad nar vi vaknade.....dock hade jag missuppfattat nar vi skulle komma fram, jag trodde att det var 8.30-8.50 ....men det var 8.11, vilket medforde att jag inte hade tid att ga pa toa...vilket skulle fa konsekvenser......nastan forodande sadana *L*

Vi gick snabbt vidare till busstationen for att boka biljett till Khao Lak....vi fick biljetter och bussen gick mer eller mindre omedelbart,,,,,det var har som mitt lilla problem startade....bussresan skulle ta 4.5 timmar och jag hade annu inte varit pa toa....bussen hade ingen toa och jag borjade bli riktigt kissnodig.....med zen-buddistisk koncentration bad jag om att fa meditera i Gabbas kna for att hitta den inre ro och styrka jag behovde *L*

Det gick bra......efter halva resan fick vi dessutom pausa och da kunde jag ju ga pa toa....hehe, skont

Vi kom till slut fram till Khao Lak, paradiset pa jorden, sa som jag kanner det an  sa lange. Vi ville ju bo i bungalow....vi provade oss fram pa hotellet som Gabba kande till, men dar var bungalowen dyrare an rummen, och rummen var lyxigare an vi bott tidigare pa resan....visserligen 1800 bath per natt, med det var det vart....vi checkade in och landade bagaget.....vi tog en tur i poolen och relaxade efter bussresan.....efter en liten napp pa rummet sa bestammde vi oss for att hyra moppar.

Moppar och moppar. 100 cc, dvs latta motorcyklar. De gjorde mellan 100 och 110 km/h. Vilket vi givetvis provade oss fram till.....mer om detta i Khao Lak inlagget *L*


RSS 2.0