Thailand - Khao Lak

Vi gjorde sammanlagt fyra langa turer med motorcyklarna.....vi satsade helt enkelt pa att se oss om....vi tyckte helt enkelt att det var roligare och mer intressant an att ligga vid poolen eller vara vid stranden. Poolen anvande vi helt enkelt pa kvallarna for att svalka oss (vilket knappt gick med tanke pa varmen i poolen) och for att busa lite.

Turer med motorcyklarna:

1) Norrut - vi testade motorcyklarna den forsta kvallen for att se vad de gick for....vi toppade hastigheten och vande oss vid cyklarna....till slut kom vi fram till en lite by vid stora vagen som hade ngn form av marknad...vi stannade for att se oss omkring. Vi kopte lite dricka och jag testade lite mat......en del var gott (typ grillat flaskkott) annat var mindre gott (typ grillad korv...eller om det var ngn frukt...svart att saga och det gick inte att kommunicera med byborna och jag hade glomt min parloor *L*) Efter att ha strosat runt lite samt kopt nagra linnen sa akte vi hem, dock passerade vi polisbaten som skoljdes upp av tsunamin.....den lag en bra bit (ca 1 km) fran kusten och var jattestor (bild kommer senare)

2) Norrut - vi ville se blue angel och red devil batarna. De tva batarna som fick vitt skilda oden i samband med  tsunamin. Den ena baten (blue angel) raddade fyra personer och forstorde varken byggnader eller tog manniskoliv...trots att den fardades over 1 kilometer in fran havet., den andra baten daremot fardades bara 750 meter in fran havet, men dodade manga manniskor pa sin vag och forstorde manga hus och fordon. Vi sag aven ett tsunamimonument dar man satt upp bilder och namn pa offer fran trakten, dock aven turister och vasterlanningar som dott pa platsen. Det var tragist och kanslosamt att se.

3) Soderut - hamnbesok med kaffepaus (riktigt mocka kaffe - underbart), vattenfallsbeskadan med bad i naturreservat...Gabba klattrade anda upp till vattenfallets topp, jag maste erkanna att min hojdskrack fick mig att vanda halvvags.......Gabba var dock mkt duktig och klattrade anda upp trots astma.....hon ar en guldklimp. Vi fortsatte sedan ner till Thai Muang. Vi at pa en liten pittoresk strandrestaurang...tva ratter, med ris, fisk och biffkott for ca 180 bath....dock var de ratt sa ogastvanliga (log inte.....och var valdigt neutrala i sitt minspel) sa de fick inte sa mkt dricks...dock sedvanliga 10 %. Fortsatte sedan till ett skoldpaddereservat, men de tog intrade sa vi brydde oss inte om det....vi tog ett dopp i havet istallet, underbart skont.....kollade sedan in staden.....vi var nog de enda faranger dar den dagen, for vi blev rejalt uttittade, dock pa ett trevligt satt *L* Sedan akte vi hem, vilket tog ca 45 minuter...sa vi hann innan morkret lade sig

4) Soderut och upp i bergen - Vi ville ta en bergstur oxa sa vi akte forst soderut....halvvags till Thai Muang...darefter tog vi osterut.....vi akte och akte....till slut kom vi fram till Phang Nga...vilket var en kuststad i bukten norr om Phuket och Krabi (pa var sin sida om bukten) Jag var ratt trott men det var pa det hela taget valdigt trevligt. Vi hittade en trevlig marknad dar vi strosade omkring....vi kopte vatten och cola Zero...det var relalt varmt...den varmaste dagen hittils....svetten bara flodade....marknaden var under plattak.....svalare an i solen men anda rejelt varmt......puh. Efter det blev det kycklingsteksburgare (?) pa seven eleven *L* och vara medhavda mackor (korv och ost-dubbelmacka) plus ett par cola zero hehe

Kvallarna har mest varit pool, mat och bus.....kul och romantiskt pa en for oss underbar niva......vi har hittat till varandra och ar karare an nagonsin.

Ikvall ar sista kvallen har, vi har bokat minibussresa inklusive battur till Phi-phioarna och aker harifran klockan 8 imorgon bitti....skall bli skont men lite sorgsligt eftersom denna biten av thailandsresan har varit den absolut basta.....jag alskar Gabriella sa mycket och vi har haft det helt underbart har.

Kommentarer
Postat av: Annelie

ihhh! Ska dit i mars !! :D
Hoppas ni har det underbart =)

2008-02-01 @ 15:45:31
URL: http://anneliemalmgren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0