Leif Axmyr

Hittade detta inlägg bland utkast - skulle blivit publicerad 11/5 (oklart dock vilket år, men förmodligen 2012)
 
Leif Axmyr, som idag är drygt 70 år gammal, fick på fredagen sin ansökan om att få livstidsstraffet omvandlat beviljad. Örebro tingsrätt har bland annat beaktat den tid Axmyr avtjänat, risken för återfall i brottslighet och om Axmyr medverkat till att främja sin anpassning till samhället, och har i sin prövning inte funnit att hinder för bifall föreligger.

Tingsrätten bedömer att Leif Axmyr behöver en tid om cirka tre år för att slussas ut i samhället. Fängelsestraffet omvandlas till 46 år och 6 månader.

Om Leif Axmyr kan man tycka mycket. Personligen anser jag att alla personer skall behandlas lika. Att en person som är styvson till en journalist och politiker med regeringsanknytning skall ej rendera i strängare straff än om det var en för folket helt okänd person. Vad man däremot bör beakta, förutom gärningens allvar, är ju givetvis hur personen - i detta fall Leif Axmyr - har betett sig under fängelsetiden och på de permissioner som han åtnjutit. Om man googlar (vilket jag givetvis gjort) så kan man läsa en hel del om misshandel och våldsbrott samt misskötta permissioner. Detta har pågått under stor del av Leif´s fängelsetid sedan domen för dubbelmordet 1982. MEN jag tycker ändå att det finns en hel del andra intressanta aspekter. Jag tänkte ta upp dem här i detta inlägg:

- Leif Axmyr är lovad jobb inom KRIS och de har dessutom lovat att hämta honom den dag han blir frisläppt (2013)
- Leif har varit skötsam under de sista 3 åren av sin fängelsetid.
- Leif har fått betydligt hårdare straff pga att ett av offren hade anknytning till en under 90-talet socialdemokratisk finansminister
- Aspekter på huruvida Kriminalvården har misslyckats i "vården" av Leif. Borde han kanske inte ha behandlats mer som en person som behöver terapi och psykiatrisk vård? Han berättar själv om att det svartnar för ögonen osv...
Trackback
RSS 2.0