LAS

Jag är visserligen socialist, men detta till trots kan jag se begränsningarna eller om ni så vill nackdelarna med dagens utformning av LAS.

Problemet med LAS är att det inte alltid är den mest kompetente, den mest arbetsvillige eller om ni så vill den som utför arbetet bäst som får behålla jobbet vid neddragningar. Bakom detta skydd så kan folk med lång arbetstid inom företaget dölja sig med bristande motivation, bristande kompetens (de hänger inte med) eller på ren svenska lathet. You name it.

Vill jag därmed ta bort eller dramatiskt förändra LAS. Nej, det vill jag inte. LAS är även ett skydd mot arbetsgivaren så att man inte kan avskeda eller friställa folk på helt ogrundade incitament.  Den skyddar ju tillsammans med arbetsrättet, arbetstagaren vid sjukdom, barnledighet och andra rättigheter som vi arbetare har förhandlat oss fram till under åren.

Dock tycker jag att LAS borde kompletteras med en rad rättigheter för arbetsgivaren att förhandla fram undantag vid friställningar så att han kan plocka ut det bästa teamet utifrån just kompetens och arbetsinsats.

LAS skall inte vara ett kvoteringssystem där den som jobbat längst tid skall skyddas från omdömen som kompetens och arbetsförmåga. Jag vill inte ha ett samhälle där man kan bli avskedad pga sjukdom eller annan laglig frånvaro. Men jag vill heller inte att vi dödar den svenska arbetsmarknaden genom att exv människor som helt slutar ta till sig ny teknik eller som helt enkelt tröttnat på att arbeta får vara kvar framför nya hungriga medarbetare som snabb lär sig ny teknik och som är hungriga på att arbeta.

Manchester United - best players ever

Finns säkert fler, men det är dem jag kommer på för tillfället =)

Sweden Rock uppdaterad: Jag-vill-se-lista

Onsdag:
JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATORJAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR JAG MISSAR SATOR

Torsdag:
13:45 Treat
15:00 Y & T
18:15 Sabaton [ETTMÅSTE - VÄGRAR MISSA DETTA]
23:30 Aerosmith [KVÄLLENS ABSOLUTA HÖJDPUNKT]

OBS Ursäkta om jag skriker ;)

Fredag:
13:30 M.S.G
15:00 D-A-D
18:15 Magnum (inte ett absolut måste, men bättre än ingenting
20:00 Cinderella (girls going wild *L*)
21:45 Mustasch (fan att man missar Billy, men jag ser Mustasch om jag måste välja)
23:30 Gary Moore

Lördag:
20:00 Bachman & Turner (Overdrive är ju tyvär hädangången)
21:45 W.A.S.P [kvällens höjdpunkt)
23:30 Guns & Roses (eller i vart fall Axl Rose....resten av bandet är ju inte meeeee)

Mer makt åt folket

Är det fler än jag som trodde vi hade demokrati i Sverige? Ack vad fel vi hade. Följande kan man läsa om det nya grundlagsförslaget som har en stor impact på demokratin i vårt kära fosterland:

Minskad makt för medborgarna
Flera förändringarna syftar till att förflytta makt ifrån medborgarna till politikerna. Nivån höjs för hur många röstberättigade medborgare som måste kräva en kommunal folkomröstning för att den ska genomföras. Andelen höjs från 5% till 10% av de röstberättigande. Samtidigt blir det enklare för kommunala politiker att kräva samma sak, och kommunfullmäktige behöver inte pröva frågan om folkomröstning som nu blir tvingande. Resultatet av folkomröstningen är även i fortsättningen enbart ”rådgivande”.

RSS 2.0