19/9 2010

Kan bli en historisk dag på ett inte allt för tilltalande sätt. Risken är nu mycket stor att ett främlingsfientligt och rasistiskt parti gör sitt inträde i Sveriges Riksdag. Den lagstiftande församlingen, den högsta demokratiska församlingen i Sveriges land.

Varför är då detta så hemskt?
Det finns flera olika skäl. Det allra viktigaste är väl exempelvis värderingen om alla människors lika värden. Ett parti som vill polarisera världen i fack som vi och dem för den demokratiska och den politiska arenan tillbaka till ett decenium som de flesta gör allt för att glömma.

Ett annat skäl är att Sverige är inte längre ett land som består av blonda, blåögda arier. Vi är en blandkultur som behöver en viss mån av invandring för att vi inte skall tyna ut och dö. Tar vi bort invandring, asylflyktingar och anhöriginvandringen så har vi en negativ trend på populationstrenden i sverige. På ren svenska så dör det fler människor än vad det föds. Detta i kombination med att folk lever allt längre, men samtidigt med åldrande så blir de sjukare och behöver mer omvårdnad. Detta kommer utan invandring att leda till att Sverige kommer att vara ett stort åldringshem med fattigpensionärer eftersom det inte kommer att finnas arbetsföra människor vars skattepengar inte täcker kostnaderna för sjuk- och åldringsvård.

Det tredje skälet är att Islam är inte det stora hotet mot  Sverige och svenskarna som SD vill påskina. Jag har mött och umgåtts med flera muslimer. Både troende och sekulariserade (ej utövande). De är som vilken annan svensk som helst. Ur mitt perspektiv är det inte värre att umgås/träffa en muslim än att umgås med en Moderat =). Helt enkelt så¨finns det inte fler extrema Islamer än vad det finns extremister/fanatiker av andra trossamfund, raser eller vad du än månde finna för grupperingar du vill göra jämförelse med.

Sverige är tyvärr ett land sprunget ur främlingsrädsla. Det är tack vare industrialiseringen och glöbaliseringen som på sitt sätt lärde oss att andra människor är väldigt lika oss s jälva som vi har tagit oss ur den lergrop av rädsla som vi levde i då 1800-talet gick över i 1900-tal. Numer rör vi oss relativt fritt i världen oavsett om vi reser fysiskt eller med hjälp av internet.

För Sveriges skull. Lägg inte din röst på Sverigedemokraterna. Rösta helst rödgrönt, men om du inte vill det så lägg då helre rösten på Alliasen eller något av de andra partierna (Piratpartiet eller F!)

GÅ OCH RÖSTA den 19/9

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0